AB Komisyonu Avrupa'da daha fazla üretim istiyor

Muqe

New member
Brüksel. Avrupa'daki insanların kısmen hayati ilaçlarla güvenilir bir şekilde sağlanabilmesi için AB'de daha fazla ilaç üretilmelidir. Tıbbi ürünlerin üretimi, gelecekte daha hızlı onay süreçlerinden yararlanmalı ve otoritenin açıkladığı gibi kamu fonlarıyla daha kolay desteklenebilir. Kurallar yürürlüğe girmeden önce, Avrupa Parlamentosu ve AB ülkeleri AB Komisyonunun önerisini kabul etmelidir.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

AB Komisyonu, “Son yıllarda, üye devletler ciddi bir ilaç eksikliğiyle karşı karşıya kaldı.” Dedi. Çocuklar için ağrı kesiciler, antibiyotikler veya ateş suları etkilendi.

Sermaye radarı

Hükümet bölgesinden Haberler bülten. Her zaman Perşembe.

Komisyona göre, AB'de son yıllarda tedarik sorunlarının olmasının birçok nedeni var. Bunlar aktif malzemelerdeki darboğazları içerir. Fakat aynı zamanda birkaç ülkede üretim yoğunlaşmasının sorunlara katkıda bulunması.

Asya'dan ilaçların çoğu

AB sağlık bakanlarına göre, özellikle Çin'den Avrupa'daki ilaçların yüzde 80 ila 90'ı Çin'den geliyor. Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) ve diğer AB ülkelerinden on meslektaşları yakın zamanda bir çatışma durumunda tedarik zincirleri kesintiye uğraması durumunda rutin müdahaleler üzerinde tehlikeli etkilere karşı ve aslında tedavisi kolay enfeksiyonlara karşı uyardı. Milyarlarca milyarlarca yükseltme planının bir kısmını ilaç güvenliği için harcamayı talep ediyorlar.

Tıbbi personel de yasayı hafifletebilmelidir. Diyerek şöyle devam etti: “Çalışma saatlerinin sadece yüzde ellisine bakacak şekilde sahip olan insanlar var: Bir şey nereden alabilirim, alternatif olarak kullanılabilecek bir ilaç nereden alabilirim?” Dedi AB milletvekili Peter Liese (CDU). Eğer bir ilacın üretimini Avrupa'ya kaydırdıysanız, paraya mal olur, diyor Liese, “Ama sağlık sisteminin maliyetlerden tasarruf edeceğine ikna oldum.”

Alman Eczacılar Dernekleri Federal Derneği başkanı Gabriele Overwiating, gelecekte eczacıların stok dışı için alternatifler önerebileceğini savundu. Şimdiye kadar, doktordan bir tarif gerekiyordu. Hastalar bazen uygun bir ilaç almadan önce birkaç kez doktora ve eczaneye gitmek zorunda kalacaklardır.

Haberler/DPA