Yetişkinlere yönelik bu beş kostüm tam trend

semaver

New member
Karnaval, karnaval veya karnaval olsun: Almanya'nın her yerinde insanlar şık giyinmeyi sever. Her zamanki – çoğu zaman sıkıcı – kostümlerden bıkmış olanlar bu yıl özellikle şanslı. 2024'ün en popüler kostümlerinin çoğu, bir istisna dışında Hollywood'dan ilham alıyor.

1. Oppenheimer

Bu yıl karnaval kostümleri konusunda en çok ilham veren filmlerden biri de Christopher Nolan'ın geçen yılın ödüllü gişe rekorları kıran filmi “Oppenheimer”. Film, “atom bombasının babası” fizikçi Robert Oppenheimer'ı konu alıyor. Konusu oldukça karanlık olmasına rağmen film büyük bir başarıydı. Oppenheimer figürünün yılın trend kostümlerinden biri olmasının da nedeni bu.

İkinci bir neden: Kostümün yapımı kolay ve zaten evde bir sürü kostüm malzemesi var.

Kostüm için ihtiyacınız olan şey bu:

• Bej takım pantolonlu koyu kahverengi takım elbise
  • ince siyah kravat
  • yuvarlak camlı gözlükler
  • Şapka (fötr veya siperlikli)
  • Pin rozeti
  • isteğe bağlı: düdük
Eğer kostüm için ihtiyacınız olan her şey evde yoksa arkadaşlarınıza başlık ve pipo hakkında soru sorabilirsiniz. Fedora, bir veya iki büyükbabanın dolaba saklamayı, hatta giymeyi sevdiği bir şapkadır.

Bu arada: Karnaval için Oppenheimer gibi giyinmeye karar veren herkes, önceden gerçek karakterin geçmişini ve geçmişini mutlaka araştırmalı ve hiçbir durumda saygısızca davranmamalıdır.

On binlerce soytarı Köln'deki Karnavalı kutladı

On binlerce parti müdavimi Cumartesi günü karnavalın kalesinde beşinci sezonun başlangıcında orada olmak istedi.

© Kaynak: Reuters

2. Aperol Spritz

Son yıllarda neredeyse hiçbir içecek Aperol Spritz kadar popülerlik kazanmadı. İçeceği hazırlamak için bir bardağa altı santilitre Prosecco, bir shot maden suyu, bir dilim portakal ve birkaç buz küpüne üç santilitre Aperol veya buna benzer bir likör ekleyin ve pipetle içirin.

Eşleşen kostüm de aynı derecede kolaydır. İhtiyacınız olan tek şey turuncu bir alt ve beyaz bir üst. Yani turuncu bir tutu bunun için turuncu pantolon kadar iyidir. Beyaz spor ayakkabıları ve beyaz sarkık şapkayı birleştirin ve kostüm hazır. İsterseniz turuncu kumaş kalemi ile gömleğinizin üzerine komik bir söz yazabilirsiniz. Popüler bir örnek: “Saat Spritz”.

3. Barbie

Bu yıl çok sayıda kostüm benzeri kişiyle tanışmak istiyorsanız aşağıdaki iki kılık değiştirmeyle bunu kesinlikle başarabileceksiniz. Greta Gerwig'in uzun metrajlı filmi “Barbie” bir komedi olarak tanımlanıyor ama aynı zamanda stereotiplere ve cinsiyetçiliğe de ciddi şekilde değiniyor. Bu yıl Karnaval için Barbie gibi giyinmek kesinlikle anti-feminist değil.

“Barbie her şey olabilir.” Üretici Mattel her zaman bu sloganla reklam yaptı. Karakterin kostümünü bu kadar kolay kılan da tam olarak bu. Filmde başrol oyuncusu Margot Robbie'yi pembe bir elbise, lacivert bir takım elbise, pembe iki parçalı bir takım elbise veya siyah beyaz çizgili bir mayoyla görebiliyoruz. Gardırobunuzda bunlardan herhangi biri var mı? O zaman zaten kostümü birlikte hazırlamış oluyorsunuz.

Kült figür olarak tanınacağınızdan emin olmak istiyorsanız, bunu sarı bir peruk ve üzerine meşhur “Barbie” yazısının yazılı olduğu bir gömlek ile yapabilirsiniz.

4. Ken

Ken kostümü bu yıl Karnaval'da Barbie kostümü kadar popüler olacak gibi görünüyor.

Ryan Gosling, Barbie filminde birçok farklı kıyafetle karşımıza çıkıyor – bu yüzden kostüm için bu özellikle önemli değil. Özellikle önemli: saç modeli. Tipik Ken saç modeli için, saçı neredeyse plastikten yapılmış gibi görünecek şekilde geriye doğru jöle yapın. Videodaki kıyafet ilhamları.

5. Ariel

Geçen seneki bir filmden ilham alan bir diğer kostüm ise deniz kızı Ariel'in kostümü.

Ariel kostümü o kadar kolay değil; çok fazla zamanınız veya el beceriniz yoksa bu kostümü iki kez düşünmelisiniz. Ama harika bir Kendin Yap projesiyle ilgileniyorsanız: hadi gidelim.

Ariel kostümü bir etek, bir üst ve kızıl saçlı bir peruktan oluşuyor. İkincisi internette veya kostüm mağazalarında bulunabilir. Etek ve üst için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:

• 1,40 metre genişliğinde ve 70 santimetre uzunluğunda pullu folyo jarse
  • Uyumlu yeşil renkte folyo jarse, 1,40 metre genişliğinde ve 1,20 santimetre uzunluğunda
  • Yeşil renkli, hafif ışıltılı, yumuşak düşen tül, 1,40 metre genişliğinde ve 3,50 metre uzunluğunda
  • Turkuaz renkli, hafifçe düşen, 1,40 metre genişliğinde ve 2,5 metre uzunluğunda tül
  • Mor folyo jarse, 1,40 metre genişliğinde ve 1 metre uzunluğunda
Bu kostüm La Bavarese'den Anja tarafından yaratıldı; dikiş talimatlarının ve desenin tamamını burada bulabilirsiniz.