Yeni bütçe hemşirelere yardımcı olmalı

Muqe

New member
Hanover. Almanya'da yaklaşık 5.7 milyon insan bakıma ihtiyaç duyuyor, yaklaşık 4,9 milyon evde bakılıyor – genellikle akrabalardan, özellikle eşlerden, kızlarından ve kızlarından. Bakıcılar hastalanırsa veya bir molaya ihtiyaç duyarsa, her şey birçok ailede çökmekle tehdit eder. Uzun vadeli bakım sigortası bu davalar için bir temsil öder.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

İki olası temsil

Hemşirelik değişimi için uzun süreli bakım sigortası ile finanse edilen iki varyant vardır: önleyici ve kısa süreli bakım. Farkı yaratan şey budur: Önleyici bakımda, yedek bir hemşirelik personeli özel ortamdan veya bir hemşirelik hizmetinden eve gelir. Kısa vadeli bakım durumunda, bakıma ihtiyacı olan kişi birkaç hafta boyunca bir huzurevine taşınır.

Şimdiye kadar, uzun vadeli bakım sigortası ayrı kaplardan iki seçeneği ödedi. Bu, yalnızca iki seçenekten birini isterseniz veya kullanabiliyorsanız, bir hesaplama uygulaması yapmanız gerekiyordu ve genellikle diğer hizmetin sadece bir kısmını alabilirsiniz.

Bu değişim: 1 Temmuz'dan itibaren bakıma ihtiyaç duyan herkes için ortak yıllık tutar olacak. Önleyici bakım bütçeleri (yılda 1.685 Euro) ve kısa vadeli bakım (yılda 1.854 Euro) özetlenmiştir. En azından bakım seviyesi 2 ile bakıma ihtiyaç duyan kişiler, gelecekte kısa vadeli veya veya önleyici bakımda 3539 avroya kadar esnek bir şekilde kullanabileceklerdir.

Hayat ve biz

Sağlık rehberi, kuyu ve tüm aile – her ikinci Perşembe.

Avantajlar nelerdir?

Kuzey Ren-Westphalia Tüketici Merkezi hemşirelik memuru Felizitas BelleNorf, “Ortak yıllık miktarın en önemli avantajı hizmetlerin daha esnek bir şekilde kullanılabilmesidir” diyor.

“Buna ek olarak, hibeler artık yılda 56 güne kadar kullanılabilir. Şimdiye kadar önleyici ve kısa süreli bakım için farklı düzenlemeler olmuştur. Bu ayarlanmıştır.” Diyerek şöyle devam etti: “Ve ortak yıllık tutar da altı aylık bir önceki bakım süresini ortadan kaldırıyor. Şimdiye kadar, bu önleyici bakımı kullanabilmek için ön koşuldu.”

Uygulama nasıl çalışır?

Tüketici savunucusu “Temelde bir şey değişmedi” diyor. “Bakım ihtiyacı olan, 1 Temmuz'dan itibaren yedek bakıma ihtiyaç duyan kişiler, kısa süreli veya önleyici bakım için başvurmaya devam ediyor. Bu, hem bakıcılar bir tatil planlarken hem de daha sonra ihtiyaç kendiliğinden ise önleyici bakım için mümkündür.”

İkinci durumda, fatura önce kendiniz için ödenecek ve daha sonra özel sigortalı kişiler için ortak olduğu gibi Hemşirelik Bakım Fonu'na sunulacaktır. Akrabalar başvuruyu bir vekaletname ile de yapabilir.

Bellendorf, “Değiştirme bakımı başka bir akraba tarafından değil, bir hemşirelik hizmetinden veya bir huzurevinden devralınırsa, yeni düzenleme hesaplanan hizmete derhal bir bakış alır” diyor Bellendorf. Diyerek şöyle devam etti: “Kalan iddiaya bu şekilde genel bir bakış tutuyorsunuz.”

Bu arada: “Önleyici veya kısa süreli bakım talebinin bir kısmı 1 Temmuz'dan önce kullanılmışsa, tutar ortak yıllık miktardan düşülür” diyor yardım bütçesini doğru yönde bir adım olarak gören ve sabit bir uygulama umudunu gören Bellendorf.

Eleştiri: Gerçek Yardım Bütçesi Yok

Durum da benzer şekilde, ilgi alanları ve kendi kendine yardım organizasyonu temsilcisi olan “Bakım” derneğinde yönetim kurulu üyesi Edeltraut Hütte-Schmitz tarafından görülüyor. Ama aynı zamanda bazı eleştirileri de var. “Ne yazık ki, bu yenilik gerçek bir yardım bütçesi değil,” diye şikayet ediyor. Diyerek şöyle devam etti: “Bunun için hemşirelik hizmetleri ve gündüz bakımı gibi daha fazla faydanın dahil edilmesi gerekecek.”

Gündüz bakım yerlerinde grandpass

Özellikle gündüz bakımı, işe gitmeye devam edebilmeleri için bakım akrabaları için önemli bir rahatlamadır. Hütte-Schmitz, “Ama ihtiyaç karşılanamazsa bu faydanın yararı nedir? Bakım ihtiyacı olan insanların yüzde üçünden daha azı için sadece gündüz bakım yerleri var.”

Bakan akrabaların genellikle boş gittiği bir darboğaz: “Bu faydaların sona erdiği için – çok az günlük bakım yeri olduğu ve bu fonlar başka yerlerde kullanılamadığı için” diye açıklıyor uzman. “Sadece 2024'te 46 milyar avrodan fazla çağrılamadı.”

Normal çalışma günü önleme yok

Hütte-Schmitz, dar tanımlarda başka bir eleştiri görüyor ve önleyici bakımı örnek olarak belirtiyor: “Önleyici izin, boş zaman faaliyetleri, iş gezileri ve eğitim nedeni” diye açıklıyor. “Ancak, hemşirelik kişinin haftada bir kez profesyonel bir sunum günü varsa ve bu nedenle yedek bir hemşirelik personeli düzenlemek istiyorsa, önleyici bakım için para için başvurmamalıdır.”

Bir saçmalık, diyor Hütte-Schmitz. “Düzenli olarak yoksa, gündüz bakımını kullanmalısınız …”.