Ünlü futbolcunun kardeşinden kiracıya meydan dayağı!

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Olay Beyoğlu Hacımimi Mahallesi’nde evvelki gün meydana geldi. Ortalarında Galatasaray’ın da olduğu biroldukça Üstün Lig takımında forma giyen ünlü futbolcu Veysel Sarı’nın babası Mehmet Sarı’nın kiracısı Prensibim Onur Cengiz, daireyi boşaltması için aldığı hakaret dolu telefonlarının akabinde hücuma uğradı.

Veysel Sarı’nın kardeşi Şaban Sarı’nın darp ettiği 33 yaşındaki mühendis, başından geçenleri SABAH’a anlattı. İTÜ Sanayi Mühendisliği mezunu 33 yaşındaki Unsurum Onur Cengiz, Mehmet Sarı’dan 2017 yılında kiraladığı dairenin tertipli kira artışı ile birlikte ödemelerini gerçekleştiriyordu. Cengiz, son vakit içinderda mesken ile ilgili Mehmet Sarı’nın oğlu Şaban Sarı ile irtibat halindeydi. Sene başında 3250 Türk lirası olan dairenin kirası 4 bin liraya çıkarıldı. Yaklaşık 5 yıldır konut sahipleriyle hiç bir sorun yaşamayan kiracı Cengiz, son 3 ayda tehdit telefonları almaya başladı.

VEYSEL SARI’NIN KARDEŞİNDEN KÜFÜRLÜ TEHDİTLER

Cengiz, ödemelerini sistemli yaptığı ve daireyi de kontrata uygun kullanmayı sürdürdüğü biçimde Şaban Sarı’nın kendisini arayarak oturduğu daireyi apart kiralama şirketine kiraya vereceğini söyleyerek boşaltmasını istedi. Mukavelesini hatırlatan genç adam, Sarı’nın “Evimden çık yoksa seni .” formunda küfür ve hakaretlerine maruz kaldı.

KAPI AĞZINDA SALDIRI

Cengiz, son olarak 1 Mayıs akşamı meskeninde konuk bulunduğu sırada mukavele kapsamında kullanması kendisine ilişkin olan terastan sesler geldiğini farketti. Terasa bakan Cengiz, Şaban Sarı ve tanımadığı bir kişinin Cengiz’e ilişkin olan eşyalarına müdahale ediyordu. Cengiz, neler olduğunu sorduğunda ise “Sana ne lan burası benim evim” karşılığıyla karşılaştı.

“DAİREYİ BOŞALT YOKSA ÖLDÜRÜRÜM”

Mukaveleyi hatırlatan Cengiz’e arkadaşıyla bir arada saldıran Sarı; “Sen kimin konutuna çöküyorsun lan” diyerek Cengiz’i konutunun ortasında dışarı çekti ve darp etti. Hücumun akabinde kanlar içerisinde kalan Unsurum Onur Cengiz, kendi imkanlarıyla gittiği hastanede tedavi altına alındı. Tedavinin akabinde darp raporu alan Cengiz’in burnunda kırık, kulak etrafında ve yüzünde derin yaralar oluştu.

“HAYATIMDAN TASA EDİYORUM”

Darp raporuyla bir arada soluğu Savcılık’ta alan genç mühendis, “Ev sahibim beni kontratlı olan evimden çıkarmak için son 3 aydır baskı yapıyordu. Dün akşam da konut sahibim Şaban Sarı, yanında getirdiği bir şahısla beni konutumda arkadaşımın önünde darp etti. Beni konuttan çıkmazsam öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Burnumu kırdı, sağ kulağım patladı. Mevtle tehdit ediliyorum. hayatımdan kaygı ediyorum.” dedi. Başına geleceklerin sorumlusu olarak futbolcu Veysel Sarı’nın kardeşi Şaban Sarı’yı işaret eden Cengiz; şikayetçi oldu. Sarı’nın apartmandaki öbür kiracıları da birebir biçimde konutu boşaltmaları istikametinde sıkıştırdığını belirten Cengiz, apartmanı otele çevirmek istediklerini ileri sürdü.

O BANA SALDIRDI

Cengiz’in tezlerine karşılık veren Şaban Sarı ise “Kendisi benim 5 yıllık kiracım. Daireyi yabancı asıllı bireylere daima alt kiracı olarak kiralıyordu. Daireyi boşaltması için UYAP’a da müracaatta bulunmuştuk. Olay günü binaya gittim, ortak alan olan çatı katını ve terası kendi alanına çevirmişti.

(Veysel Sarı)

Ben binanın durumunu denetim ederken bir anda kapıyı açtı, ‘Burada ne işin var’ diyerek çıkıştı, ‘Seni tekrar burada’ görmeyeceğim diye saldırdı. Ben de kendimi savundum, darp raporumu aldım” sözleriyle kendini savundu.

HANİFE AKLİMAN

BULUT YAMANDAĞ