Üniversitelerde yatay geçiş imkanı için son gün 3 Şubat

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Öğrenciler üniversite tercih periyodunda yanlış tercih yaparak istemedikleri kısımlara yahut üniversitelere yerleşebiliyor. Beykent Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Celalettin Macun, yatay geçiş online müracaatlarının 3 Şubat günü son bulacağını hatırlatarak, “Öğrenciler istemeyerek yazmış oldukları kısım ve programlarda, üniversitelerde yahut kentlerde okumak zorunda değil. Gerekli kuralları sağlayan öğrenciler yatay geçiş fırsatını kıymetlendirerek istediği kentte, istediği üniversitede yahut istediği kısım ve programda okuyabilir. Üniversitelerin sağlamış olduğu farklı avantajlarla eğitimlerine devam edebilirler.

3 Şubat Cuma günü sona erecek yatay geçiş müracaatlarının kayıtları ise 6-7 Şubat gününe kadar devam edecek.

ÖSYM Sonuç Dokümanı ile Yatay Geçişler

Ön lisans Programlarının 1. ve 2. sınıflarına,

Lisans Programlarının 1.,2.,3. ve 4. sınıflarına,

Kurumlar ortası, Yurt Dışı (ÖSYM tarafınca yerleştirilenler) ve Kurum İçi yatay geçiş yapılabilir.

Başvuru için gerekli evraklar:

1. Öğrencinin tahsil gördüğü programda almış olduğu dersleri ve muvaffakiyet notlarını gösterir transkript (Kapalı zarf ortasında teslim edilmelidir.)

2. Öğrenci Evrakı (güncel)

3. Öğretim planı (lisans için 8, ön lisans için 4 yarıyıllık dersleri gösterir liste)

4. Ders içerikleri (kurum yahut noter onaylı tamamladığı yarıyıla kadar başarılı olduğu derslere ait)

5. Disiplin durumunu belirten evrak (Transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıyeten doküman istenmez.)

6. Tahsil gördüğü yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırdığı yıla ilişkin yerleştiğini belirten ÖSYM sonuç belgesi

7. Tahsil gördüğü yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırdığı yıla ilişkin tüm puanları içeren ÖSYM sonuç belgesi

8. Öğrencinin daha evvel tahsil gördüğü öteki yükseköğretim kurumları varsa onaylı transkriptleri

Başarı Ortalaması ile Yatay Geçişler

Başarı ortalamasına göre geçişlerde üniversiteye nazaran aranan not ortalaması değişiklik göstermektedir. Yatay geçişler “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Seviyesindeki Programlar içinde Geçiş Asıllarına Ait Yönetmelik” ve YÖK kararları çerçevesinde yapılmaktadır.