TBMM Genel Konseyi toplandı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Şanlıurfa’nın, kültürel yapısının çeşitliliği ve milletin birliğinin temsili noktasında tarih boyunca örnek olduğunu lisana getiren Özyavuz, “Şanlıurfa ayrılamaz bütünlüğümüzün teminatıdır. Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü gönülden kutluyorum.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutladı.

Romanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisinin tarifsiz olduğunu belirten Bekle, “Bizim Cumhurbaşkanı’mıza muhabbetimiz, Kotra’da, Kasımpaşa’da başlamış bir sevginin kıssasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı’mız hiç bir vakit birileri üzere ‘Romanlardan nasıl oy alırız’ diye rakamsal hesapların peşinde olmamıştır. Mahallelerimizde kapı kapı dolaşıp, yüreğinde yüreğimizi hisseden başkan olmuştur. Gönül sofralarımızda oturmuştur. İşte bu yüzden Romanlar, Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde bugüne kadar dimdik durdu. Bundan daha sonra da dimdik duracaktır.” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise vakıf üniversitelerinde yaşanan sıkıntılara değindi.

Türkiye’deki 74 vakıf üniversitesinde 503 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, bu üniversitelerdeki öğretim elemanı sayısının ise 30 binlere yaklaştığını belirten Özdemir, “Kimi vakıf üniversitelerinin fiziki ve akademik altyapıları yetersiz, sermaye ve mali yapıları şeffaf değildir. Kimi vakıf üniversitelerinde akademisyenler hayli önemli meseleler ve mağduriyetler yaşamaktadır.” sözlerini kullandı.