Solingenli kadın, korona aşısı sonrasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Biontech'e dava açtı

Muqe

New member
Solingen/Wuppertal. Korona aşılarının ardından sağlıkta ciddi hasar oluştuğu iddiasıyla açılan davada Solingenli bir kadın, üretici Biontech'e dava açıyor. 19 yaşındaki oyuncu eskiden rekabetçi bir sporcuydu ve jimnastik şampiyonalarında yarışıyordu. Cuma günü Wuppertal bölge mahkemesini ziyaret ettiğinde tekerlekli sandalyede göründü. Genç kadın, davalı şirketten en az 500 bin avro tazminat talep ediyor.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Selin İslami ve ailesi, yaşadıkları acıları bilinçli olarak kamuoyuna duyuruyor. Solinger Tageblatt, vakasını 2022 sonbaharında bildirmişti: Kendisini aşırı kas zayıflığıyla gösteren bir otoimmün hastalıktan muzdarip. Ailesi bunu çift korona aşısı sonrası aşı hasarına bağlıyor.

“Son iki buçuk yıldır çok sayıda terapi ve ameliyat geçirmek zorunda kaldım. Ve bir yıl boyunca hiç durmadan kana bulandım” diyor Selin İslami, duruşma sonrasında verdiği bir röportajda günlük hayatını anlatıyor. Bu ancak öğleden sonra mümkün olabilir çünkü önce uyuması gerekiyordu. Hastalığın ona her gün yaşattığı fiziksel yük çok büyük.

Biz yan düşünürler ya da aşı karşıtları değiliz. Ama ben aydınlanmış aşılardan yanayım. Biontech aşı mağdurlarının olduğunu kabul etmelidir.
Aylin Dalgül

Anne

Özellikle, bir kateterin tromboz nedeniyle tekrar tekrar tıkanması nedeniyle birçok kateter ameliyatı gerekli hale geldi. 17 yaşındaki çocuk birkaç ayını hastanelerde geçirmek zorunda kaldı ve 23 kez yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Daha sonraki çalışmalara temel olarak başladığı diş hekimliği asistanlığı eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Artık Solingen şehrinde yarı zamanlı bir eğitim pozisyonu alma şansına sahip. Anne Dalgül, yetenek sınavını geçmesine rağmen sağlık kısıtlamaları nedeniyle eğitime başlayıp başlayamayacağından henüz emin olmadığını söyledi.

Genel olarak annenin tartışmada farklı davranması önemlidir: “Biz yan görüşlü ya da aşı karşıtı değiliz. Ama ben aydınlanmış aşılardan yanayım. Biontech aşı mağdurlarının olduğunu kabul etmelidir. Selin tek değil.” Selin İslami vakasında Biontech, otoimmün hastalıkla nedensel bir bağlantı olduğunu ve olası iddiaları reddediyor. Aileye göre Rheinland Bölge Birliği (LVR), aşının zararını yüzde 100 olarak kabul etti.

Mahkeme belgeleri 13.000 sayfayı buluyor

Wuppertal Bölge Mahkemesi sözcüsü Dr. Helena Salamon-Limberg, duruşmalara ilişkin bilgi veriyor: İlk duruşmada, mahkeme başkanı Reinhard Juffern, hukuki anlaşmazlığın durumunu ilgili kişilerle tartıştı ve bu anlaşmazlığın altında yatan çok sayıda hukuki hususu sıraladı. Davanın mutlaka incelenmesi bekleniyor.

Yaklaşık 13 bin sayfalık mahkeme belgesinden bahsediyoruz” dedi. Davacı bir hafta önce bunlardan yaklaşık 9.000 tanesini sundu. “Başkan tabii ki henüz kimsenin tamamen okuyamadığını açıkça belirtti.”

Dolayısıyla mevcut sürecin sonucu hala tamamen açık. Daire, 28 Şubat için bir açıklama tarihi belirledi; bu tarih, hukuk davalarında olağan olduğu gibi, mutlaka bir kararla sonuçlanması gerekmiyor, ancak daha fazla delil toplanması için durdurulabilir veya devam ettirilebilir.

Sözcüye göre Wuppertal bölge mahkemesinde korona aşılarıyla ilgili 15 dava bulunuyor. 2024 yılında ilk karar verildi. Aşının yapıldığı ilçedeki mahkeme yetkili olacak. Bölge mahkemesi başvuruyor: Tazminat talebinin 5.000 avroyu aşması gerekiyor. İddiaların daha küçük olması halinde davaya yerel mahkemeler bakacak.

Bu sırada Selin İslami de günlük hayatını bir şekilde idare etmeye çalışmaktadır. Aylin Dalgül, kızı için mücadeleye devam etmek istiyor. “Mahkemenin davayı reddetmemesini ümit edebiliriz.”

Bu makale ilk olarak şurada yayınlandı: “Solinger Tageblatt” – Almanya editoryal ağının ortağı.