Sabah müellifinden Tarım Bakanı’na: Artık değilse ne vakit Sayın Bakan!

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Sabah Gazetesi köşe muharrirlerinden Melih Altınok bugünkü köşesinde süratli fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirlerde Tarım Bakanlığının kâfi performans göstermediğini eleştirdi.

Altınok’un yazısının ilgili kısmı şöyle:

her insanın tek gündemi besin fiyatlarındaki artış.

Tarım ve Ticaret bakanlıkları ortaklaşa bir acil hareket planı hazırlamalılar. Vatandaşın tek gündemi olan bu hususta saptanan problemleri ve tahlil tekliflerini tane tane anlatmalılar.

Bu sıkıntı süreci omuzlarında atlattığımız üreticileri, ülkede ticareti siyasetle harmanlayıp ekonomiyi zehirleyen oligarşi karşısında ezdirmeme kararlılıklarını göstermeliler.

Tamam ben de biliyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan her konuşmasında bu mevzuyu gündeme getiriyor. Önlemleri açıklıyor.

Lakin bu ilgililerin ortadan kaybolmasını gerektirmiyor.

Direksiyonda Erdoğan var diye, terör devirlerinde ya da dış siyaset gündeminin tavan yaptığı günlerde İçişleri Bakanı Soylu ya da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sessizliğe gömülmüyor değil mi?

Bilakis, daha hayli görüışık olmaya, konuşmaya çabalıyorlar.

Olağan olan, beklenilen de bu değil mi?

Türkiye tarımının başına atanan ve nazaranvi kabul eden yeni bakanımız Vahit Kirişci‘nin de kesinlikle söyleyecekleri vardır.

Kamuoyunu, basın sesinizi, projelerinizi duymayı sabırsızlıkla bekliyor Sayın Bakan… Maharetinizi göstermenin tam vakti değil mi? Artık değilse ne vakit?

Baksanıza basında eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba‘nın tahlilleri çıkıyor.

Ben de tarım mevzuuna getirdiği derin perspektif başımda yer eden Mehdi Eker‘i aramayı düşünüyorum örneğin.