Leblebi Tozlu Kurabiye (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 1.5 -2 su bardağı un (1.5 su bardağı kâfi oluyor )
  • 2 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ (gerekirse 1-2 yemek kaşığı daha ek edebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri (fazlaca şekerli sevenler 1 su bardağına çıkarabilir ölçüyü)
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda yoğurma kabının içerisine sıvı yağ ve pudra şekerini alın ve pudra şekeri eriyene kadar karıştırın.
  2. Ardından leblebi tozunu ve kabartma tozunu ekleyin ben markette satılan sarı leblebiyi robottan çektim 2 su bardağı olacak biçimde hisse ettim.
  3. Hepsini güzelce karıştırdıktan daha sonra unumu yavaşça ek ettim evvel 1. 5 su bardağı ekleyin fazlaca cıvık olursa kalanını da eklersiniz lakin genelde 1.5 su bardağı kâfi geliyor daha fazla un eği yapmayın.
  4. Güzelce yoğurduktan daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp evvel elinizde sıkın dağılmaması için sonrasındasında hafifçeçe baskı uygulayarak yuvarlayın.
  5. Eğer yuvarlarken elinizde parçalanıp, ufalanıyorsa 1-2yemek kaşığı sıvı yağ eği yapabilirsiniz asla kıvamı tutturmak için un eği yapmayın.
  6. hemen sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerlerine süslemek için ayırdığınız leblebileri bezelerin tam ortasına hafifçeçe bastırarak yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 190° fırında 15-20 ortası pişirin bu mühlet fırından fırına farklılık gösterebilir denetimli pişirin.
  8. Fırından çıkar çıkmaz asla kurabiyelere dokunmayın sıcakken yumuşak oluyor hayli kolay dağılabilir büsbütün soğuduktan daha sonra servis edin tadı ve kıvamı un kurabiyesi üzere oluyor afiyet olsun
    🌼
    .
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı