Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 -2 su bardağı un (1.5 su bardağı kâfi oluyor )
- 2 su bardağı leblebi tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ (gerekirse 1-2 yemek kaşığı daha ek edebilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri (fazlaca şekerli sevenler 1 su bardağına çıkarabilir ölçüyü)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yoğurma kabının içerisine sıvı yağ ve pudra şekerini alın ve pudra şekeri eriyene kadar karıştırın.
- Ardından leblebi tozunu ve kabartma tozunu ekleyin ben markette satılan sarı leblebiyi robottan çektim 2 su bardağı olacak biçimde hisse ettim.
- Hepsini güzelce karıştırdıktan daha sonra unumu yavaşça ek ettim evvel 1. 5 su bardağı ekleyin fazlaca cıvık olursa kalanını da eklersiniz lakin genelde 1.5 su bardağı kâfi geliyor daha fazla un eği yapmayın.
- Güzelce yoğurduktan daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp evvel elinizde sıkın dağılmaması için sonrasındasında hafifçeçe baskı uygulayarak yuvarlayın.
- Eğer yuvarlarken elinizde parçalanıp, ufalanıyorsa 1-2yemek kaşığı sıvı yağ eği yapabilirsiniz asla kıvamı tutturmak için un eği yapmayın.
- hemen sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerlerine süslemek için ayırdığınız leblebileri bezelerin tam ortasına hafifçeçe bastırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190° fırında 15-20 ortası pişirin bu mühlet fırından fırına farklılık gösterebilir denetimli pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz asla kurabiyelere dokunmayın sıcakken yumuşak oluyor hayli kolay dağılabilir büsbütün soğuduktan daha sonra servis edin tadı ve kıvamı un kurabiyesi üzere oluyor afiyet olsun