Karnaval ve Mardi Gras 2024: Bu yılın kostüm trendleri

semaver

New member
Karnaval kapıda ve onunla birlikte muhtemelen yılın en zor sorusu da geliyor – en azından Jecken için: Bu sefer hangi karnaval kostümü olacak? Kovboy? Donald Trump'ı mı? Yoksa yine pilot mu?

2023'te Ahoj-Brause ve hardal tüpleri trenddeydi

Klasiklerin yanı sıra her yıl özellikle karnaval kalabalığında sıkça görülen yeni kostüm ve makyaj trendleri ortaya çıkıyor. Örneğin “Kamelle” karnaval portalının o dönemde bildirdiği gibi, palyaçolar ve falcılar özellikle 2021 ve 2022'de popülerdi. Popüler Netflix dizileri de birkaç yıldır sürekli olarak kostüm trendleri arasında yer alıyor; örneğin “Money Heist” filmindeki maskeler ve kırmızı tulumlar veya “The Squid Game” filmindeki koyu yeşil eşofmanlar.

Geçen sezon Bild gazetesi, diğer şeylerin yanı sıra Ahoj-Brause paketlerini, hardal tüplerini ve çikolata kuponlarını modaya uygun kılık değiştirmeler olarak tanımladı. Ancak şaşırtıcı olmayan bir şekilde Köln 2023'te yine çok sayıda dans eden kız vardı.

Popüler kültür yükselişte

Peki bu yıl? “Kölner Kleiderkiste” kostüm mağazasından Anne Witton, karnaval hayranları arasında hangi kıyafetlerin özellikle popüler olduğunu biliyor – sonuçta neredeyse 30 yıldır kostüm satıyor. 74 yaşındaki sanatçı, mevcut trendler hakkında “Parıldayan ve parıldayan her şey” diyor. “Tüm varyasyonlardaki payetler çok popüler. Önemli olan parlak ve göz alıcıdır.”

Barbie yalnızca Almanya'da değil, Büyük Britanya'da da popüler: Rude Health Dünya Bataklık Şnorkelli Dalış Şampiyonasına katılan iki katılımcı, Barbie ve Ken kostümleri giyiyor.

Barbie yalnızca Almanya'da değil, Büyük Britanya'da da popüler: Rude Health Dünya Bataklık Şnorkelli Dalış Şampiyonasına katılan iki katılımcı, Barbie ve Ken kostümleri giyiyor.

© Kaynak: Ben Birchall/PA Wire/dpa

Ayrıca sıklıkla talep edilir: hit film “Barbie”ye popüler kültürden göndermeler içeren görünümler. Kadınlar için pembe çan alt, beyaz fırfırlı bluz ve kovboy şapkası, erkekler için ise pembe ve mint yeşili çizgili takımlar. Witton, “Beyleri ikna etmek Ken'i dolaşmaya ikna etmekten daha zordur” diyor.

Leo desenli ve altın zincirli

Kostüm uzmanına göre, tezgahlarda sıklıkla satılanlar arasında galaksi görünümlü kıyafetler de yer alıyor: gümüş rengi bodyler ve uzay görünümlü taytlar veya entegre aydınlatmalı iç etekler. Witton, erkekler arasında ise özellikle sıklıkla leopar desenli, altın zincirli ve güneş gözlüklü kıyafetler görüyor.

80'li ve 90'lı yılları anımsatan metalik kostümler bu yılın trendlerinin başında geliyor.

80'li ve 90'lı yılları anımsatan metalik kostümler bu yılın trendlerinin başında geliyor.

© Kaynak: Deiters/Deiters/obs

Havanın rahatsız olması durumunda bazı insanlar tam vücutlu sevimli kostümlerle hazırlanmayı sever. Bu yıl da yine çok popülerler, özellikle çilek gibi peluş meyveler. Köln'de en çok satan tulum timsahtır; ancak Höhner'in “Pass op, Princess, dat timsahı iyi yemişsin” şarkısını düşündüğünüzde timsahın yerel bir alt tonu vardır.

Öte yandan pantomim kostümleri artık o kadar popüler değil, ancak Anne Witton'un hatırladığı gibi korona pandemisinden önce “mutlak bir hit”ti. Ve artık pek fazla insan ortalıkta korsan olarak dolaşmak istemiyor.

Yeni değil ama bu yıl yine çok popüler: astronot görünümü.  Genel olarak galaksiye ve uzaya benzeyen her şey iyi karşılanır.

Yeni değil ama bu yıl yine çok popüler: astronot görünümü.  Genel olarak galaksiye ve uzaya benzeyen her şey iyi karşılanır.

Yeni değil ama bu yıl yine çok popüler: astronot görünümü. Genel olarak galaksiye ve uzaya benzeyen her şey iyi karşılanır.

© Kaynak: Deiters/Deiters/obs

Karnaval tasarımcısı “Deiters” da Barbie ve Ken kostümlerini bu yılın trendlerinin ön sıralarında görüyor. Ancak Jecken'de metalik ve astronot kıyafetlerinin yanı sıra 80'li ve 90'lı yılların retro kostümleri de popüler.

Bir aperatif kariyer yapar

Köln şehri de 2024 kostüm trendleri arasında bir başka popüler kültür göndermesi daha görüyor: Karanlık gardırobuyla ve sahipsiz el gibi gülen yüz aksesuarlarıyla Netflix'in kült dizisi “Wednesday” bu nedenle çok popüler. Ayrıca Köln şehrinin belirlediği trendler arasında popüler bir aperitif de bulunabilir: Aperol Spritz her şeyden önce parlak turuncu rengiyle etkileyecektir – ve bu arada kostüm muhtemelen partiye katılanlardan bir veya ikisini davet edecek. kızarmış ekmek.

Haberler/sa