Işıklar söndü! Avrupada sıkıyönetim

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Rusya-Ukrayna savaşıyla bir arada başlayan güç krizi Avrupa ülkelerinde tam bir sıkı idare uygulaması başlattı. Kamu binaları, meydanlar, vitrinler, kileseler karanlığa büründü, bütün ülkeler vatandaşlarına klimaları kısma, sıcaklığı düşürme mecburiyeti getirdi. Rusya kaynaklı arz sorununa karşın Avrupa ülkeleri doğalgazı depoluyor fakat depoladıkları ölçü, tüketim için gerekenin yalnızca 4’te birini oluşturduğu için ülkeler kesintiye mecbur kalıyor.

İngiltere: 14.00-20.00 saatleri içinde termostatlı konut aletlerinin kullanılmaması, elektrikli otomobillerini şarj etmemeleri konusunda halk uyarıldı.

Almanya: Daha evvel kamu binalarında sıcaklığı 19 dereceye düşüren, tabelaların ışıklarını, anıtları, kamu binalarını karartan ülkede artan güç masraflarına dayanak olmak maksadıyla her çalışana bir defalığına 300 avro ödeme yaptı, meskenlerde kaloriferlerin kısılmasını mecburî tuttu, kömür santralleri faaliyete geçti.

Fransa: Fakirlere 100 avro güç ödemesi yapıldı, mağaza vitrinlerinde ışıklar söndürüldü, klimalar için en düşük 26 derece, kaloriferler için en yüksek 19 derece mecburiyeti getirildi. Kömür madenleri faaliyete geçirildi.

İtalya: Akaryakıt vergileri indirildi, fakire ödeme yapıldı, meskenlerin düşük ısıda kalması mecbur tutuldu, sokak aydınlatmaları azaltıldı. Kamu binaları da erken kapatılacak.

Belçika: Konutunu kaloriferle ısıtanlara 225 avroluk çek gönderildi, elektrik için 100 avro katkı yapıldı. Kamu binalarında gece aydınlatması yasak. Nükleer santralleri harekete geçirdi, güneş gücü ve ısı pompasına takviye belirtildi.

İsviçre: En güçlü ülkelerden olan İsviçre’de de tasarruf daveti yapıldı ve “Sıcak suyu az kullanın, gereksiz elektrikli aygıt kullanmayın” denildi.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!