İktidara yakınlığıyla bilinen toplumsal medya fenomeninden 9 Eylül çıkışı: K.çlarından kurutuluş günü oluşturmaya çalışıyorlar

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Doğalgaza gelen her artırımda, “Açın kombileri, yaz ayı da olsa sonuna kadar yakın kombileri” kelamlarıyla hatırlanan toplumsal medya fenomeni Abdurrahman Uzun bu sefer 9 Eylül kutlamalarını maksat alan açıklamalarıyla gündemde.
Her ilin kurtuluş günleri olduğunu lakin 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunda özel bir gündem oluşturulduğunu sav eden Uzun, Youtube kanalında şu tabirleri kullandı:

“İşte Trabzon’un kurtuluşu, Konya’nın kurtuluşu günlerinde bu biçimde lokal kutlamalar yapılır. Fakat İzmir’in kurtuluşuyla ilgili birileri farklı bir milat oluşturmaya çalışıyor. İşte diyorlar, ‘İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı. Aslında bu bir kuruluş ve kurtuluş günüdür. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aydınlık yarınlara adım attığı birinci gündür…’ Aga hayırdır ya. Ben İzmirli değilim, İzmir’in kurtuluşu niye benim bu kadar gündemime oturuyor. Bir Yozgatlı bir Diyarbakırlı için niye değerli? Yani birileri bir taraflarından yeni bir milat yeni bir kahramanlık destanı mı oluşturmaya çalışıyor. K.çlarından yeni bir kurutuluş günü oluşturmaya çalışıyorlar.”

İşte o görüntü: