“Her maç bir testti”

Muqe

New member
Nils Petersen aktif kariyerine yaz aylarında son verdi. O – açık ara – Bundesliga’daki mevcut rekor şakacısı (değiştirildikten sonra 34 gol). SC Freiburg’da hücum oyuncusu en uzun süre forma giydi, Breisgau kulübü tarihinde hiç kimse Petersen’den daha fazla gol atamadı. Ayrıca 2016’da Rio de Janeiro’da Olimpiyat gümüşü kazandı ve 2022’de Freiburg ile kupa finaline ulaştı. Ancak arkadaşları, uzun süredir ona sadece sportif nitelikleri için değer vermiyor. O zamanlar Energie Cottbus’ta eğitmeni olan Claus-Dieter Wollitz, 34 yaşındaki oyuncu hakkında şunları söylüyor: “Başkalarına saygı duyması, onun bu kadar tanınmasının bir nedeni.” “onun mütevazılığı, alçakgönüllülüğü” tahmin etmek

Freiburg teknik direktörü Christian Streich, önceki çırağının kariyerinin sonunda olduğunu söyledi. “İnsani ve atletik olarak bir kayıp”. Petersen, kariyeri boyunca açık sözlü sözleriyle de tanınıyordu. Bir keresinde bir röportajda “Futbol endüstrisi yüzeysel ve biz futbolcular o kadar iyi okumuyoruz” demişti: “Açıkça söylemek gerekirse, on yıldır aptalım ama kafamı suyun üstünde tutuyorum çünkü oldukça iyi tekme atabiliyorum.”

Petersen bir buçuk yıldır terapi görüyordu.

Zaman zaman FC Bayern ve Werder Bremen için de forma giyen eski forvet, tekme atmanın kendisi için her zaman kolay olmadığını ortaya koydu. Dahası, Petersen kariyeri boyunca 18 ay boyunca haftalık terapi gördü. Her şey, Petersen’in daha sonra aday gösterilmediği Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’ndan önce milli takımın Güney Tirol’deki eğitim kampında başladı. “Nihayetinde terapi olmadan iyi geçinmem bir buçuk yıl sürdü”dedi dpa: “Önceden, umarım yakında yine Perşembe olur diye düşündüm. Sonra toplantılar oldu.” Petersen, 24 Temmuz’da yayınlanacak olan “Bankheimnis” adlı kitabında bu dönemi ayrıntılı olarak anlatıyor.

Nils Petersen, sekiz yılı aşkın bir süredir SC Freiburg için goller kovalıyor.

Nils Petersen, sekiz yılı aşkın bir süredir SC Freiburg için goller kovalıyor.

Profesyonel kariyeri tasasız olmaktan başka her şeydi. Petersen, “performans düzeyime artık ulaşamazsam bundan sonra ne olacağından” korkuyordu. Her maç bir sınav gibiydi, başın dönüyordu, düşüncelerin her yerde mevcut ve uyuyamıyorsun.” O sırada golcü, yaşama sevincinin geri dönmeyeceğinden korkuyordu. İki kez uluslararası olan, “Bundan sonra ne olacağına dair benim için varoluşsal bir korkuydu” dedi. Bu bir iç mücadeleydi. Bugün o iyi.

Bundan sonra olacaklara dair benim için varoluşsal bir korkuydu.
Eski futbolcu Nils Petersen

Petersen, futbolda ruh sağlığını tabu bir konu olarak görmüyor. Eski Freiburger, “Daha çok açık bir sır gibi. Kendinizi ifade ettiğinizde, önce diğer meslektaşlarınızın da benzer sorunlardan muzdarip olduğunu veya bazılarının yanlarında ne tür sırt çantaları taşıdığını fark ediyorsunuz. Yani yalnız değilsiniz” dedi. En son, Bremen’den Niklas Schmidt, depresyonu hakkında açıkça konuştu. “Büyük psikolojik sorunlarım vardı”dedi 25 yaşındaki. Bildirilmeyen vakaların sayısının hem futbolda hem de toplumda oldukça yüksek olduğundan şüpheleniyor. Herkes yolunu bulmalı.

Petersen’in geleceği hala açık

Petersen’in gelecekte profesyonel olarak nasıl devam edeceği henüz belli değil. İlk defa mola veriyor. Ve daha sonra? Wernigerode yerlisi, “Hiçbir şey imzalanmadı, ancak SC’de bir tür stajyer programından geçeceğim” dedi. Ayrıca, bir TV uzmanı olarak bir iş ona çekici gelebilir. Petersen, “Konuşmayı ve muhtemelen çok fazla seviyorum ve futbol izlemeyi seviyorum. Ayrıca gevşek bir talep oldu, ancak bundan somut bir şey çıkmadı” dedi.

BURADA YARDIM MEVCUTTUR

Depresyondan mı, patolojik depresyondan mı muzdaripsiniz veya karanlık düşünceleriniz mi var? Lütfen yardım alın. Acil bir durumda, gidebilirsiniz 112 Ambulansı ara. bu Bilgi telefon depresyonu telefon numarası var (0800) 33 44 533. Telefonla danışmanlık hizmeti, telefon numaralarında günün her saati mevcuttur. (0800) 11 10 111 veya (0800) 11 10 222 veya 116 123. İnternette Alman Depresyon Yardım Vakfı’ndan daha fazla bilgi edinilebilir: www.deutsche-depressionshilfe.de.

dpa’dan malzeme ile