Evdeki küçük casuslar ne konuşuyor

semaver

New member
Bu harika değil mi? Aralık ayının başında elf ziyarete gelir ve Noel'in büyüsünü de yanında getirir. Aniden elf kapısının inşa edildiği bir inşaat alanı görünüyor, undan yapılmış ayak izleri bulunuyor ve sanki sihir gibi sabah müslisine parıltı serpiliyor. Zamanı geldiğinde hem çocuklar hem de yetişkinler mutlu oluyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Peki, çocuksu heyecanlar bir yana, ne yaptığınızı hiç düşündünüz mü? Hiç gözlerinizle görmediğiniz, yalnızca karanlığın altında hareket eden bir yabancıyı evinize aldınız. Evinizi işgal etmek için duvarları yıkıyor, çocuklarınızla mektuplar yazıyor ve görünüşte zararsız şakalarla mallarınızı yok ediyor.

Cücelerin artıları ve eksileri

Instagram, Facebook & Co.'nun zaman çizelgelerinde şu anda cüceleri tüm şekil ve renklerde görebilirsiniz. İlk kara benzer şekilde, beynin ön lobunda ilk kar tanelerini veya bir elf işaretini hemen yayınlama içgüdüsü yerleşmiş gibi görünüyor. Neden? Gurur duyduğunuz veya belki de biraz göstermek istediğiniz her şeyi yayınlıyorsunuz: tatilde deniz manzarası, popüler bir restoranda lezzetli bir yemek veya ev yapımı Pazar pastası. Ebeveynler gururla yeni inşa edilen Gizli Noel Baba kapısını ve en son şakalarla ilgili güncellemeleri yayınlıyor.

Ama başka bir kamp daha var. Ebeveynleri arasındaki sonsuz rekabetin içine çekilmek gibi bir istekleri yok ve Gizli Noel Baba geleneğini, ilgi arayan anne ve babaların kendilerini tanıtmalarının bir başka biçimi olarak görüyorlar. Buna ek olarak, cüce yalnızca çocukların sık sık alıntılanan parlak gözlerini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda birçok stres ve tartışma potansiyeli de yaratır. Elf eve taşındıktan sonra çocukların beklentileri doğal olarak yüksektir. Hiçbir çocuk ilk mektubunu almak veya bir sonraki şakayı keşfetmek için bir hafta beklemek istemez.

Markalı kıyafetlerin basılmasına benzer şekilde, cücenin havalılık faktörü de aniden teste tabi tutulur. Bir cücenin kırmızı bir kapısı ve küçük bir posta kutusu varsa, diğerinin Noel ağaçlarıyla dolu iki katlı bir villası vardır. Ren geyiğinin duvar lambaları, sazdan çatısında kar ve muhtemelen yerden ısıtma sistemi olan kendine ait bir ahırı var. Gnom o gece bir parti verdi; kalanlar arasında minik kekler, sevimli parti şapkaları ve minyatür bir karaoke makinesi yer alıyor. Hiç kimse, cücelerin realite şovlarını boxer şortla ve küçük kutu birayla izleyen bir kanepe patates cücesini istemez.

Madalyonun her zaman iki yüzü vardır. Ve tıpkı insan dünyasında bir yanda gnome geleneğinin büyük hayranları, diğer yanda şüpheciler ve hatta şüphecilerin olması gibi, gnome krallığında da aynı şey geçerli.

Cüceler Tomte ve Horst'tan gizli dinleme protokolleri

Gizli Noel Baba şapkasının ucunu bile görmek son derece nadirdir. Ancak bu durumda, en azından akustik olarak kendimizi doğrudan elflerin dünyasına kaptırmayı başardık ve iki elf Tomte ile Horst arasındaki bir konuşmaya tanık olduk. Çünkü elflerin her adımını yakından izleyen yalnızca biz değiliz; durum tam tersi.

Tomte, son Gizli Noel Baba atölyesinde Horst'u sıcak ökse otu balı içmeye evine davet etti. Horst, isteksiz de olsa daveti kabul etti. Çünkü elf kapısının gözetleme deliğinden bakarken gözlemlediği bazı şeylerden kurtulması gerekiyor.

Kelimenin tam anlamıyla bir kopyası…

Tomte
: Horst! Burada olman harika! Ailemden kimse seni gördü mü?

horst: Tabii ki değil. Ben yeni başlayan biri değilim. O görünmezlik tozu saatler sonra hâlâ burnumu sızlatsa bile.

Tomte: Ah, yine sen… (ve Horst'un omzuna dostane bir tokat atar) Oturma odasına git, ben kapı kilitlerini kilitleyeceğim. Çocuklarım o kadar meraklı ki kapı tokmağını birden fazla kez tıklattılar. Ama onları kim suçlayabilir? Noel zamanı yılın en güzel zamanıdır ve çok özel bir büyüsü vardır.

Hayat ve biz

Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.

horst: Evet, sinir bozucu şarkı söyleme, yanmış kurabiyeler ve o şişman kedi Noel süslerini yine aşağı ittiği için parçalara ayrılmamaya her zaman dikkat etmem gerektiğiyle ilgili olan. Yemin ederim bunu bilerek yapıyor!

Tomte: Muhtemelen kedi de bayram havasından insanlar kadar memnundur. Bu arada, dün Nala'nın (evdeki köpek) su kabını şeker kamışı parçalarıyla tatlandırdım. Küçük Leon'un bunu keşfettiği sabah büyük bir heyecan yaşanmış olabilir. Çok mutlu olduğu için bezine bile işedi, haha. Bunun üzerine annesi ona hemen yenisini verdi.

horst: Çocuk bezi kullanmayı bırakın! Henüz bir yaşında bile olmayan ikizlerimiz var. Gizli Noel Baba kapımı kanepenin arkasındaki pencere kenarına yaptım. İkizlerin kanepede sürekli değiştirildiğini bilmeden. Ve iki numara bitene kadar tam bebek bezinin nereye park edileceğini üç kez tahmin edebilirsiniz! Tam kapımın önünde.

Tomte: Neyse bu çok uzun bir zaman değil. Aileniz kapınızın önünde oturuyorsa zaten dışarı çıkmak istemeyeceksiniz.

horst: Bir fikrin var mı? Paspasımın kokusunu gidermek için tüm bitki bahçemi feda etmek zorunda kaldım. Konu açılmışken: Geçen gün uyurken paspasımı “Hoş Gelmedim” yazısıyla değiştirdiler. Şimdi, çok uzun süre bakarsanız göz kanserine yol açabilecek süper sevimsiz bir şey var.

Tomte: Sana hediye vermeleri çok güzel. Sen ailenin gerçek bir parçasısın. Burayı ziyaret ettiğim haftaları seviyorum. Yapımı her zaman biraz yorucudur ama Noel ruhu her geçen gün biraz daha arttığında harikadır. İşimizi kim sevemezdi? Evet, tabii ki Noel köyünde de güzel. Ama David, Nicole, Amelie, Leon ve Nala'sız bir Noel düşünemezdim. Neredeyse her gün mektuplaşıyoruz ve zaten görevler, şakalar ve hediyeler için pek çok fikrim var.

horst: Mektuplar, ah evet… Artık okulda büyük kızlarıyla birlikte mektup yazmayı öğrendiler. “Mektup nasıl yazılır” başlığı altında. Kızının dosyasında da aynen böyle yazıyordu. Cidden, eğer yazım konusunda bu kadar kötüysen belki de bu işi kendi haline bırakmalısın. Artık bir öğretmen bile var. Ama bana sorarsanız, annesiyle, heceleme engelli çocuğundan daha fazla vakit geçiriyor.

Tomte: Anne muhtemelen kızının doğru yardımı aldığından emin olmak istiyor.

Noel Baba, Rovaniemi, Finlandiya, Laponya'da yaşıyor. Tüm yıl boyunca orada ziyaretçileri ağırlıyor; elbette Noel en yoğun sezondur. Fotoğraf: Finlandiya/Kaisa Siren'i ziyaret edin

Noel Baba, Rovaniemi, Finlandiya, Laponya'da yaşıyor. Tüm yıl boyunca orada ziyaretçileri ağırlıyor; elbette Noel en yoğun sezondur. Fotoğraf: Finlandiya/Kaisa Siren'i ziyaret edin

Kuzey Kutup Dairesi'nde yüksek sezon: Noel Baba neden uzun süre emekli olmak istemiyor?

Finlandiya kendisini “Noel Baba'nın Evi” olarak pazarlıyor. Ve son derece başarılı: Bu kış sezonunda Laponya'daki Rovaniemi'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 daha fazla uçuş yolcusu bekleniyor. Gezi özellikle Uzak Doğu'dan gelen turistler arasında popüler.

horst: Kesinlikle. Ve baba akşam herkes yataktayken bir torba badem ezmesi patatesini tek başına yiyor çünkü şaplaklarıyla kimseyi rahatsız etmek istemiyor. Gerçi bu aslında çok rahatsız edici. Aynı anda televizyon izlerken ağzından birkaç parça badem ezmesinin düştüğünü fark etmiyor bile. Ağzınız kapalıyken çiğnemek kesinlikle mümkün olmalıdır.

Tomte: Belki şimdilik bu konuyu bırakabiliriz. Ailenizin gerçek adı nedir?

horst: Seligman.

Tomte: Evet, bunu biliyorum. Ama ilk isimleri kastediyorum. Belki tuzlu hamurdan isimlerinin yazılı olduğu takılar yapabilirsiniz. Bu güzel olurdu.

horst: Adlarının ne olduğunu nasıl bileceğim? Onlara “baba”, “anne” ve “kız” diyorum. İkizlere “Bir” ve “İki” adı verilir. İçlerinden birinde gerçek hidrosefali var, bu yüzden kimin kim olduğunu her zaman biliyorum. Ve tabi ki şişman kediyi de unutmamak lazım.

Tomte: Dur tahmin edeyim: Ona “kedi” mi diyorsun?

horst: Tabii ki değil. “Şişman Kedi” canavarın adıdır. En azından ben onlara böyle derim. Ayrıca biraz daha az kedi mamasını tolere edebilir. Artık kedi kapısına bile sığmıyor.

Tomte: Şansını cüce kapısında denemediği sürece… (gülüyor)

horst
: (Yan göz ve garip sessizlik)

Tomte
: Biraz daha ökse otu balı ister misiniz?

horst: Sanırım vazgeçeceğim. Yine de teşekkür ederim. O zaman tekrar uçma zamanım geldi. Hala yapacak çok şeyim var. Büyükanne ve büyükbabalar hafta sonu ziyarete geliyorlar ve ben onlara gerçek bir sürpriz resepsiyon vermek istiyorum.

Tomte: Hımm, tamam. O halde Gizli Noel Baba şakalarınızla eğlenin. Belki Advent sırasında tekrar görüşürüz. Aksi halde en geç elflerin yaz kampında. Dikkatli ol!

Advent, Advent – elfi tanımıyorsanız dikkatli olun.