En büyük iPhone fabrikasında kısıtlamalar kalkıyor

Samuag

New member
Ülkeyi adeta kaosa sürükleyen Çin hükümetinin sıfır olay siyaseti üretim zincirine de büyük tesir yapıyordu. Kısıtlamalar, tesislerde besin eksikliği, ağır çalışma koşulları, protesto edenler, işi bırakıp kaçanlar derken hükümet geri adım atmak zorunda kaldı.

iPhone üretimi biraz rahatlayacak

Ay başlarında hükümetin sıfır hadise siyasetini gevşetmeye başlaması üretim zincirine de yansıdı. Foxconn’un Zhengzhou bölgesindeki en büyük iPhone fabrikası olağana döndü. Daha evvel çalışanlar tesislerde geceliyor ve yalnızca çalıştıkları bantlara gidip geliyorlar, onun dışında farklı bir yerde toplanamıyorlardı. Foxconn çalışanlara fiyatsız yemek sağlıyordu.

Ayın başlarından itibaren personeller bir daha tesislerin içerisinde hür biçimde dolaşabilecek ve kantinde yemek yiyebilecek. Yalnızca COVID hastası olup tesislerde karantinada olanlara yemek sağlanacak.

aynı vakitte hala üretim bantlarında personel eksikliği var. Bilhassa COVID olanların karantinaya alınması niçiniyle eksilmeler yaşanıyor ve firma bunları tolere edebilmiş değil. iPhone 14 Pro üretiminde bir ölçü düzgünleşme olduğu belirtilse de ağır talebin karşılanması 2023 başlarını bulacak.