“En başından beri rolümle asla dalga geçmedim.”

semaver

New member
Sevimli ve çoğu zaman hafife alınan: Klara Lange, Amazon Prime dizisi “The İndirimciler”in ilk sezonundan bu yana şube müdür yardımcısı Pina rolünü oynuyor. Dizi, Hamburg'daki kurgusal süpermarket “Feinkost Kolinski”deki günlük yaşamı Stromberg benzeri bir üslupla anlatıyor. Kasım ayında yayınlanan dördüncü sezonuyla birlikte dizi şimdilik sona yaklaşıyor.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Klara Lange, Pina rolüyle bir dizide ilk büyük başrolünü elde etti. 26 yaşındaki oyuncu daha önce Hamburg'daki drama okuluna gitmiş, tiyatro sahnelerinde yer almış ve diğer şeylerin yanı sıra ARD'nin Großstadtrevier dizisinde rol almıştı. Oyuncu, Almanya editoryal ağı (Haberler) ile yaptığı röportajda, karakteri Pina'nın görünümüne ilişkin yorumlardan, dizide kendisini rahatsız eden şeylerden ve bazen kendini savunmanın neden zor olduğundan bahsetti.

Hayat ve biz

Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.

Bayan Lange, “İndirimciler” artık dördüncü sezonunda. Bu sezon çekimlerin diğerlerinden farkı neydi?

Her nasılsa aynı anda değil. Dördüncü sezonun şimdilik son sezon olacağını düşünerek yola çıktık. Bu yüzden hepimiz yeniden gerçekten keyif almak istedik ve bir adım daha ileri gittik. Genel olarak, ilk sezonun temel hissine geri döndük: daha çok karakterlerle ilgili ve daha az dış etkilerle ilgili.

Çekimler sırasındaki zorluklar nelerdi?

Süpermarketin dışında birçok sahne yaşandı. Son üç sezondur bu kapalı alanda oynamaya o kadar alıştığımız için ilk başlarda çok zorlandık. Özellikle de Hamburg'daki havanın her zaman uyumlu olmaması nedeniyle. Ancak diğer yandan harikaydı çünkü ortamdaki bir değişiklik sıklıkla yeni oyun dürtüleri yaratır.

Dizinin oyuncuları ve yaratıcıları yeni sezon çekimlerinin başında İndirimciler. Ödüllü doğaçlama komedi dördüncü sezonla birlikte geçici olarak sona eriyor.

Dizinin oyuncuları ve yaratıcıları yeni sezon çekimlerinin başında İndirimciler. Ödüllü doğaçlama komedi dördüncü sezonla birlikte geçici olarak sona eriyor.

Dizinin oyuncuları ve yaratıcıları “İndirimciler” yeni sezonunun çekimlerinin başında. Ödüllü doğaçlama komedi dördüncü sezonla birlikte geçici olarak sona eriyor.

Kaynak: Dennis Dirk/Amazon Prime Video/d

Dördüncü sezon yine karakterlere daha çok odaklanıyor. Diziden kişisel olarak kiminle arkadaş olmak isterdin?

Bu iyi bir soru, her zaman hayatının farklı köşeleri için arkadaş ararsın. Mesela konu çok seyahat etmek ve parti yapmak olduğunda Flora ile arkadaş olmak isterim. Pina ile ise kesinlikle derin, dürüst bir dostluk kurabilir, güzel sohbetler yapabilirdim.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Pina'ya ne kadar benziyorsun?

İkimiz de temel iyiliği istiyoruz ve insanlara önyargılı davranmamaya çalışıyoruz. Her ne kadar bu elbette her zaman %100 mümkün olmasa da. Her durumda ikimizin de insanların yalnız olmadıklarını ve emin ellerde olduklarını hissetmelerine ihtiyacımız var. Pina, insanları kollarını açarak karşılamada ve aynı zamanda kendini savunmada çok başarılı. Bu konuda ondan daha fazlasını öğrenmek istiyorum.

Hangi durumlarda kendinizi daha çok savunmak istersiniz?

Bazı durumlarda, iyi bir şekilde ele alınmıyor veya iyi bir şekilde iletişim kurmuyorsunuz. Sık sık şunu söylemek zorunda kalıyordum: “Hey, sanırım burada bir yanlış anlaşılma var” veya “Beni yanlış anlamaya çalıştığınızı hissediyorum” veya buna benzer bir şey. Özellikle profesyonel durumlarda dileklerimi ifade etmek veya kendimi savunmak benim için her zaman kolay olmuyor.

Film endüstrisi, kadın düşmanı yapıların yanı sıra başka sorunlarla da uğraşmak zorunda: Şu anda Alman film endüstrisinin en büyük sorunları neler?

Bir konuya karar vermek zor çünkü maalesef hala çok fazla sorun var. Anahtar kelime eklenmesi veya kadınlara ve erkeklere hâlâ eşit davranılmaması. İyi gitmeyen her şeyi düşündüğümde gerçekten kafam patlıyor. Bu yüzden hakkında konuştuğum bir konuya odaklanmaya çalışıyorum; benim durumumda bu, katılım konusu.

Eşitsizlik özellikle hangi alanlarda belirgindir?

Bir yanda elbette cinsiyetler arası ücret farkı var. Erkeklerin “Ya bana daha fazla para verirsin, ya da giderim” demesi çok daha net kabul görüyor. Bu durumda bir kadının yeniden atanma olasılığı daha yüksektir. Ve sonra elbette rol dağılımı. 50'li yaşlarının ortasındaki adam hala seksi bir sevgili olabilir, ancak muhtemelen artık ana rol için yeterince seksi olmayan 40'lı yaşlarının ortasındaki kadın için işler zorlaşıyor. Ama en azından şu anda bir şeyler oluyor.

Pina ayrıca dizide sıklıkla çekici olmayan biri olarak tasvir ediliyor ve çoğu kişi onun görünümüyle dalga geçiyor. Bunun kişiselleşmesine izin vermemeyi nasıl başarıyorsun?

Başından beri rolümle hiç dalga geçmedim. Thorsten'in “Çok çirkinsin” dediği gibi bazı kötü sahneler var. Ama bunu hiçbir zaman kendime uygulamadım. Şunu da söylemeliyim ki, birkaç kötü sahneden sonra insanlar yanıma gelip şöyle diyorlar: “Hey, tabii ki öyle demek istemiyorum.” Genel olarak dizinin güzel olmakla ilgili olmadığı, daha ziyade açık gerçeklikle ilgili olduğu ve Pina'nın kendini ve tarzını savunduğu hissine kapılıyorum. Bence kim olmak istediğine oldukça güveniyor ve iyi olduğunu düşündüğü şeyleri giyiyor. Ve her sabah aynada kendime baktığımda gördüklerimden nispeten mutluyum. Böylece role mesafemi iyi koruyabiliyorum.

Kalıp İndirimcisi'nin sevmediğiniz yönleri var mı?

Bu zor. Oynamasam bile diziyi izlerdim. Ancak bir şey var: İndirimci önemli konulara yer vermeye çalışıyor. Bazen insanların sorunlu konularda daha net bir tavır alma cesaretine sahip olmalarını diliyorum.

Gelecekteki mesleki ve özel hedefleriniz nelerdir?

Profesyonel olarak komediden başka bir şey denemek isterim. Komediyi gerçekten sevmeme rağmen büyük dramadan gerçekten keyif alıyorum ve başka yönlerimin de olduğunu göstermek istiyorum. Peki kişisel olarak benim için? Zaten çılgın ve güvensiz bir dünyada yaşıyoruz, özellikle de kadınlar olarak. Güzel, açık, eğlenceli ve güvenli bir dünyada yaşamak isterim. Herkesin kendini güvende hissedebileceği bir dünya.