Dünya Tabipler Birliği patronu Montgomery, AB çapında ilaç rezervi istiyor

Muqe

New member
Kritik teslimat darboğazları

Dünya Tabipler Birliği Başkanı, AB çapında bir ilaç rezervi için çağrıda bulundu

Frank Ulrich Montgomery, 2011’den beri Alman Tabipler Birliği Başkanı ve 2019’dan beri Dünya Tabipler Birliği (WMA) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

© Kaynak: Guido Kirchner/dpa

Dünya Tabipler Birliği patronu Montgomery, Pazartesi günü AB çapında bir ilaç rezervi oluşturulmasından yana konuştu. Ayrıca Montgomery, uyuşturucu üretim alanlarının Avrupa’ya geri getirilmesi çağrısında bulundu.

Berlin. Bireysel ilaçların eksikliği göz önüne alındığında, Dünya Tabipler Birliği başkanı Frank Ulrich Montgomery, AB çapında bir ilaç rezervi için çağrıda bulunuyor. Darboğazlar on yılı aşkın süredir artıyor. Funke Group’un gazetelerine (Pazartesi) verdiği demeçte, “Bunun nedeni, ilaç endüstrisinde yanlış ayarlanmış ekonomik teşviklerdir.”

“Patent koruması dışındaki seri ürünler için marjların düşük olduğu düşünülüyor, “Big Pharma” artık bu ilaçlarla ilgilenmiyor ve üretimi Çin veya Hindistan gibi düşük ücretli ülkelere kaydırıyor. Orada bir fabrika yanarsa, temel bir madde eksikse veya kalite kusurları varsa, birdenbire tüm dünyada bir ilaç eksik olur.”

Montgomery, “ilaç endüstrisi için devlet ve tıp mesleği tarafından izlenen ve yönetilen bir zorunluluk” olarak bir AB rezervinin derhal oluşturulabileceğini açıkladı. Politikacılar ayrıca üretim alanlarını doğru ekonomik çerçeveyle Avrupa’ya geri getirmelidir. Tedarik zincirleri, ilaçlar için birden fazla kaynakla yasal olarak güvence altına alınmalıdır.

Geçen hafta, birkaç Avrupa ülkesinden çocuk doktorları, sağlık bakanlarına pediatrik ilaçların eksikliğini kınayan bir yangın mektubu yazdılar. Federal Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde resmi olarak çocuklar için antibiyotik suları sıkıntısı ilan etti – bu, ithalat kurallarının gevşetilebileceği anlamına geliyor.

Haberler