Dolu dolu bir yaşamın anahtarı

semaver

New member
Zengin bir adam bilgeye geldi ve şöyle dedi: “Benim için ailemin uzun vadeli mutluluğunu sağlayacak bir dilek tut!” Bilge uzun süre düşündükten sonra şöyle dedi: “Keşke annesi ölse, kızı ölse, torunu da ölse.” Zengin adam inanamayarak bilgeye baktı ve sinirlendi: “Ben senden kalıcı olmanı istedim. mutluluk – ve sen ailemin ölmesini diliyorsun. Bir daha senden nasihat istemeyeceğim.” Bilge adam şöyle dedi: “İsteğim iyi niyetliydi. Annenin kızından önce ölmesi mutluluktur. Kızının torunundan önce ölmesi mutluluktur. Her şey doğanın amaçladığı sırayla gerçekleştiğinde, bu gerçek mutluluktur.”

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Hayatınızı bir ev gibi hayal edin. İlk bakışta cepheyi, ön kapıyı, pencereleri, çatı kiremitlerini görüyorsunuz. Ama hayatınız bir temel üzerine kuruludur ve bu görünmez. Neredeyse hiç kimse hayatının gerçekte neyle ilgili olduğunu düşünmüyor. Ancak apaçık olan şey apaçık değildir. Elinizdeki beş parmak beş mucizedir. Ancak pek çok kişi hayatlarının temelini ancak onu kaybettiklerinde anlıyorlar: İki sağlıklı bacak üzerinde koşuyorlar, zıplıyorlar ve dans ediyorlar. Bu ayrıcalıktan ne sıklıkla yararlanıyorsunuz? Peki belden aşağısı felçli biri bu konuda ne derdi? Her sabah dolu bir buzdolabının önünde duruyorsunuz ve karnınız doyuncaya kadar ne istiyorsanız onu yiyorsunuz. Bu ayrıcalıktan ne sıklıkla yararlanıyorsunuz? Peki açlıktan ölmek üzere olan bir insan buna ne derdi? Sizi yağmurdan koruyan bir çatının altında yaşıyor, sizi soğuktan koruyan ısıtıcıyı açıyor ve akşamları sıcak bir yatağınıza uzanıyorsunuz. Bu ayrıcalıktan ne sıklıkla yararlanıyorsunuz? Peki evsiz biri buna ne derdi?

Hayat ve biz

Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.

Her gün rengarenk bir dünyaya bakıyorsunuz, ağaçlardaki sonbahar yapraklarını, gökyüzündeki gökkuşağını, sevdiğiniz birinin yüzündeki çilleri görüyorsunuz. Bu ayrıcalıktan ne sıklıkla yararlanıyorsunuz? Peki kör bir insan buna ne der? Her gün arabanı sürüyorsun. Ve güvenli bir şekilde varırsın. Bu ayrıcalıktan ne sıklıkla yararlanıyorsunuz? Peki araba almaya gücü yetmeyen veya arabasıyla ciddi bir kaza geçirmiş biri ne derdi?

Zenginliğe gerek yok

Bir meslektaşım 50'li yaşlarının sonlarında Parkinson hastalığına yakalandı. Bir anda vücudunun kontrolünü kaybetti. Eller istediklerini yaptı. Yürüyüşü dengesizleşti. Ve daha önce olduğu gibi kabul ettiği her şey büyük bir zorluk haline geldi: Merdivenlerden çıkmak, bir belgeyi imzalamak, bir posta kutusunu açmak, bir şeyi dökmeden bir kahve fincanını kaldırmak, PIN numarasını yanlış yazmadan veya yürüyen merdiveni kullanmaktan korkmadan girmek . Onunla ne zaman tanışsam, yeni hayatını sakin bir şekilde kabul etmesine hayran kalıyorum. Hala çalışıyor. Hobilerini sürdürüyor. Arkadaşlarıyla iletişim kurmaya çalışıyor. Ve hala hayattan büyük bir neşe yayıyor ve vizyonların peşinde koşuyor. Yürümesi giderek zorlaşsa da hala birçok şey oluyor.

Martin Wehrle'nin son kitabı

Martin Wehrle'nin son kitabı

Martin Wehrle'nin son kitabı “Bu kitap hayatınızı sonsuza dek değiştirir – Hayattaki neşenizi nasıl ikiye katlarsınız ve sorunlarınızı yarıya indirirsiniz” Mosaik Verlag tarafından yayınlandı (ET: 23 Ekim 2024; 320 sayfa, 19,99 euro).

Kaynak: Mosaik Verlag

Onunla buluşmak için yola çıktığımda, çoğu zaman gündelik sıkıntılar aklımdan geçiyor. Ama meslektaşımın karşısına çıkıp gülümsemesini gördüğümde bu sorunlar ortadan kalkıyor; sonra sessiz ve alçakgönüllü oluyorum. Hayatımın evinin sağlam temellerinden mutluyum. Helen Keller şunu yazdı: “Ayağı olmayan biriyle tanışana kadar ayakkabım olmadığı için ağlıyordum.”

İnsanları ne mutlu eder? Sosyolog Martin Schröder, 1984'ten bu yana Almanya'da 80.000'den fazla katılımcıyla yürütülen yıllık bir anketi değerlendirdi. Görünüşte apaçık olan şeylerin hayattaki mutluluğumuza hükmettiği ortaya çıktı. Sağlıklı olduğumuzda, arkadaşlarımızı düzenli olarak gördüğümüzde ve hayatımızın kontrolünü elimizde tuttuğumuzda mutlu oluruz. Zenginliğe gerek yok: Net 2.000 Euro kazanan hiç kimse, daha yüksek bir gelirle çok daha mutlu olmayacaktır.

Şiddetli yağmur nehre çarptığında ne olur? Nehir şişer. Ancak sel uzun sürmez; Seviye her zaman eski seviyeye düşer. Beyninizde “hazcı uyum” tam olarak böyle çalışır: Başarı üzerinize yağdığında, piyangoyu kazandığınızda ya da aşık olduğunuzda mutluluk seviyeniz artar. Ancak eski seviyesine düşmesi çok uzun sürmez.

Zaferden önce mutsuzsan, zaferden sonra da mutsuz olacaksın. Ancak önceden mutluysanız sonrasında da mutlu kalırsınız. İster piyangodan bir milyon kazanın, ister ciddi bir kazadan sonra sonsuza kadar tekerlekli sandalyeye mahkûm olun, araştırmalar bir yıl sonra eskisi kadar mutlu ya da mutsuz olacağınızı gösteriyor.

Her günü takdir edin

Önemli olan şanslı sel değil, normal seviyenizdir! Günlük yaşamınızda kendinizi rahat hissettiğinizden emin olun. Dairenizi o kadar konforlu bir şekilde döşeyin ki eve dönmeyi sabırsızlıkla bekleyin. Yanınızda olacak arkadaşlar bulun ve kalbinizin gülümsemesini sağlayın. Anlamlı hissettiren ve sizi tatmin eden bir kariyer peşinde koşun. Ve sadece kötü zamanlarınızda yanınızda olduğunu iddia etmeyen, aynı zamanda bunu yapan romantik bir partner seçin.

Geçen kasım ayında sınıf toplantım vardı. 30 yılı aşkın süredir ilk kez sınıf arkadaşlarımı yeniden gördüm. Birlikte harika okul yılları geçirdik, diyordu herkes, dünya önümüzde büyük bir vaat gibi uzanıyordu. Peki iyi şansımızın farkına vardık mı? Hayır, bize çok açık göründü ve ancak onlarca yıl sonra dikiz aynasında görünür hale geldi. Peki ya aynı şey şu anda da gerçekleşirse?

Senin için nasıl: Hayatın sana sunduğu her yıldan keyif alıyor musun? Arkadaşlarınızı görebilmek ve hayatınız hakkında özgürce karar verebilmek gibi günlük mutlulukları takdir ediyor musunuz? Peki sizin çocuklarınızdan, çocuklarınızın da torunlarınızdan önce ölmesine izin verilmesini bir şans eseri olarak mı görüyorsunuz?