Doktorlar neden sıklıkla hastalarının şikayetlerini önemsizleştiriyor?

semaver

New member
Çok uzun değilim, tam olarak 1.38 metreyim. Hamileyken karşılaştığım bir doktor, ön muayenelerden birinde ağzından kaçırdı: “Merak etme, senin gibi olmayacak.” Peki, buna sevindim. Kim benim gibi olmak ister?

Deneyimlerime göre, doktorların çoğu çalışmaları sırasında gerçekten çok dikkat ediyorlardı, ancak konu kişilerarası ilişkilere geldiğinde bağlantıyı kaybediyorlardı. Kendimi güvende ve emin ellerde hissettiğim uygulamaları bulmam uzun zaman aldı. Ve hala yeni uzmanlara gitmeyi sevmiyorum çünkü orada ne olacağını biliyorum. Hangi sorun beni onlara getirirse getirsin, her zaman iki olası senaryo vardır ve ikisi de sinir bozucudur.

Hayat ve biz

Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.

Kadın sağlığı yüzyıllardır önemsizleştirildi

Olasılıklardan biri herhangi bir duygunun boyumun kısa olmasıyla ilgili olmasıdır. Hayatımda birkaç kez boyumun nedeninin ne olabileceğini araştırmak için genetikçiye gitmeme rağmen sonuçta buna dair bir açıklama bulamadım. Yani teşhis yok. Ben sadece küçüğüm. Bu nedenle var olmayan bir tanıya bağlı tanılar olamaz. Yine de doktorlar, sohbetlerde her zaman soğuk algınlığını bile vücudumun uzunluğuyla ilişkilendirmenin bir yolunu buluyorlar.

Diğer seçenek ise acımın basitçe reddedilmesidir. Bunun cinsiyetimden çok bedenim ile ilgisi var ama bir o kadar da nahoş. Son birkaç yüzyıldır tıbbi araştırmalarda kadınların oldukça marjinal bir şekilde ele alındığı ve onların duygularına hitap etmek yerine sıklıkla onlarla çelişildiği artık kanıtlanmıştır. Bu nedenle endometriozis gibi hastalıklar halk tarafından yalnızca birkaç yıldır biliniyordu; daha önce bunlar sadece şiddetli regl ağrısıydı. Böyle davranmamalısın.

Empati eğitimi doktorlara yardımcı olabilir

Arkadaş çevremdeki pek çok kadından da benzer deneyimler duyuyorum. Her şeyi vücut büyüklüğüne bağladığım gibi, şişman kadınların da, gözle görülür bir benleri olsa bile, önce kilo vermeleri gerekir. Bazıları ise cinsellikleri veya çocuk sahibi olmayı planlamalarıyla ilgili birçok soruya katlanmak zorunda kalıyor. Ve bir hastayla duyarsızca konuşmadan önce, eğer ilginizi çekiyorsa, internette kolayca okuyabileceğiniz şeyler hakkında doktorları bilgilendirin.

Doktor muayenehaneleri aslında güven duyulan bir yer olmalıdır. Size inanılacağından ve yardım edileceğinden emin olabileceğiniz bir yer. Birçoğu için değiller. Eğitimim sırasında uzun süre doğaçlama tiyatro oynadım. Grubumuz tıp öğrencileriyle empatik hasta konuşmaları yapmaya davet edildi. Öğrencilerin yalnızca konuşarak çözmeleri gereken bir problem bulduk. Katılan herkes bunu çok zenginleştirici buldu. Bu tür önlemler, yalnızca yeni başlayanlar veya öğrenciler için değil, daha sık kullanıma sunulmalıdır. Özellikle öğrenimleri sırasında öğretilen normlara bir şekilde uymayan hastaların, ayrımcılık korkusu olmadan açılıp yardım alabilmeleri için bir güven temeline ihtiyaçları vardır. Ve bu temeli hazırlamayı öğrenebilirsiniz. Eğer istersen.