Denizde kaybolan kolyesini bulmak için iş makinesi kiraladı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Rize’de Arap turist, denizde kaybettiği kolyesini bulmak için iş makinesi kiralayarak arama yaptırdı.

Çayeli ilçesine bağlı Limanköy Plajı’ndan ailesi ile denize giren Ali Muhammed Al Tamni (32), kolyesini suya düşürdü.

Durumu fark eden turist, plaj işletmecisi, hem de endüstriyel dalgıçlık yapan Zafer Koçal’dan kolyesini bulmak için yardım istedi.

Koçal ve birlikteindeki cankurtaranlar, bir süre dalış yaparak kolyeyi aradı lakin sonuç alamadı.

Kolye bulunamayınca Ali Muhammed Al Tamni’nin isteğiyle bölgeye dedektör getirtildi. Tarama sırasında dedektör sinyal verince de bu sefer iş makinesi çağrıldı.

Sinyal alınan bölgeden iş makinesinin kepçesi sayesinde çıkartılan kum ve çakıl, süzgeçten geçirildi.

İki gün boyunca yapılan aramalarda kolye bulunamayınca iş makinesi bölgeden gönderildi.

Koçal ve işletmedeki cankurtaranlar, Ali Muhammed Al Tamni’nin talebi üzerine vakit zaman dalış yaparak aramalarını sürdürüyor.

– Kolye, 120 bin lira değerinde

Koçal, AA muhabirine, Suudi Arabistan’dan tatil için bölgeye gelen konuğun kolyesini denize düşürdüğünü ve kendisinden yardım istediğini söylemiş oldu.

“Denizden aygıttan işaret gelince kumun çıkarılarak arama yapılmasını istedi. Kendisi için bedelli olduğunu ve 120 bin lira olduğunu söylemiş oldu. Makine fiyatını vermeyi kabul etti. Üzerine 20 bin lira daha para harcadı. Üç gündür arıyoruz. Makine ile arama yaptığımız yerlerde bir altın küpe ve bir yüzük bulduk. Makine aramasını sonlandırdık. Orta ara biz arkadaşlarla aramaya devam ediyoruz. Keşke bulabilsek. Adres ve telefonunu aldık. Bulabilirsek arayıp kendisine iade edeceğiz. Sabah iki kesim daha eşya bulduk lakin sıradan, kıymetsiz kolyeler.”

İbrahim Cihan Yıldız da kepçenin denizden çıkardığı kumu süzgeçten geçirdiklerini lakin kolyeyi bulamadıklarını lisana getirerek, aramaya devam ettiklerini söylemiş oldu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!