CZN Burak: Kudüs’ü görmek en büyük hayalimdi

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Türk Kızılayın ramazan programı kapsamında işgal altındaki Doğu Kudüs’te ramazan faaliyetlerine eşlik eden Özdemir, burada Filistinli sevenleri ve hayranlarıyla buluştu.

Filistin’i birinci sefer ziyaret eden Özdemir, Kudüs’te AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

– “En büyük hayalimi gerçekleştirmiş oldum”

Ramazanın birinci cuma namazını Doğu Kudüs’ün Eski Kent bölgesinde bulunan kutsal mabet Mescid-i Aksa’da kılan Özdemir, Kudüs’te olmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle lisana getirdi:

“Kudüs’ü görmek benim en büyük hayalimdi. Aslında bugün ben en büyük hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Mübarek cuma namazını burada cemaatle birlikte kılmak epeyce hoşuma gitti. Sahiden apayrı bir hava vardı. Birinci kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek ve burada beşerlerle bir ortada olmak beni fazlaca keyifli etti.”

– Filistinlilerden CZN Burak’a sevgi seli

Arap dünyasında da çok tanınan olan Özdemir, cuma namazının akabinde gezdiği Mescid-i Aksa’da Filistinlilerin ağır ilgisiyle karşılaştı. Özdemir ile fotoğraf çektirmek isteyen Filistinliler burada izdiham oluşturdu.

Ünlü şef, “Ben esasen Filistin yahut Orta Doğu halklarının İstanbul ziyaretlerinde beni ne kadar sevdiklerini biliyor ve görüyordum. Onlardan hayli hoş bildiriler alıyordum. Bu da beni hayli memnun ediyordu.” diye konuştu.

“Bugün Mescid-i Aksa’da namaz kılan yaklaşık 80 bin kişi vardı ve ben inanır mısınız hepsiyle teker teker fotoğraf çekilmek istedim.” diyen Özdemir, “Onların sevgisine layık olabilmek, onların gözünde hakikaten apayrı bir yere sahip olmak, benim için en büyük muvaffakiyet ve en büyük yarardı. Ve ben bunu başardığıma inanıyorum. Güzel ki varlar, düzgün ki hepimiz buradayız.” tabirlerini kullandı.

– “İyi ki Kızılayımız var”

Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında Mescid-i Aksa’nın avlusunda Türk Kızılayın uyumunda iftar hazırlayacağını aktaran genç şef, “Tabii ki bu yemekler Türk yemekleri olacak, onlara özel sunacağız.” formunda konuştu.

Bu toplu iftarların Türk Kızılayın himayesinde devam edeceğini, ayrıyeten bilhassa Gazze Şeridi için de ağır faaliyetler yapıldığını anlatan Özdemir, şunları söylemiş oldu:

“esasen Kızılayımız her gün burada. Benim her vakit söylemiş olduğim bir şey var: Biz yalnızca bir yahut iki-üç gün insanların yanında olabiliyoruz. Lakin Kızılay ve işçileri her gün buradalar. Hatta dünyanın dört bir yanında mazlumların yaralarını sarıyorlar. Burada buna gözümle de şahit oldum, o yüzden sizin nezdinizde onlara hayli teşekkür ederim. Düzgün ki Kızılayımız var.”

– Yeni proje ve ülke var mı?

Türkiye’nin dünya çapında en çok tanınan toplumsal medya fenemonlerinden biri olan “CZN Burak”ın, toplumsal medya platformlarından Instagram’da 33 milyon, TikTok’ta da 57 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Genç şef, yeni ülkelerde şube açma projeleri olup olmadığına ait soruya, “şu anda görüştükleri ve iş birliği yapabilecekleri biroldukça ülke olduğu” cevabını verdi.

“Bir Türk markası olmaktan gurur duyduklarını” vurgulayan Özdemir, “Yani bizim için aslında şube açmak güç olmasa gerek, kolay. Lakin biz bunu layıkıyla yapmaya çalıştığımız için bu da doğal ki vakit alıyor. İnanıyorum ki bu Türk markasını gururla en hoş yere taşıyacağız.” sözlerini kullandı.

– Yemek fotoğrafları paylaşılması

Toplumsal medyada yemek görselleri paylaşılmasının kimi beşerler tarafınca yanlış bulunup kınanmasına ait ise CZN Burak, paylaşımlarını ülke yemeklerini “tüm dünyaya tanıtmak misyonuyla” yaptığını ve “vicdanının rahat olduğunu” söylemiş oldu.

Özdemir, şu biçimde konuştu:

“Ben bu yemek fotoğrafı paylaşmaya kızanları epey güzel anlıyorum ve hürmet duyuyorum. Lakin kimi vakit kimi şeylere farklı pencereden bakmak lazım. CZN Burak yalnızca CZN Burak’tan ibaret değil; şu anda yaklaşık 6 bin kişilik bir grubu var. Bu 6 bin kişinin yaklaşık 4500’ü Türk, bizim kendi hemşerilerimiz.

CZN Burak şu an dünya genelinde 11 yerde şube açılması hedeflenen bir restoran zinciri. Materyallerinin de yüzde 80’i Türkiye’den geliyor. E natürel biz de kendi işimizin aşığıyız. Bunları paylaşırken ziyan olmadığını da bildiğimiz için vicdanımız da rahat. hiç bir biçimde gocunmuyoruz ve darılmıyoruz onlara, canları sağ olsun.”

Şef Özdemir, şöyleki devam etti:

“Aslında burada şu misyon var: Evet biz paylaşımlar yapıyoruz, ancak mutlak tanıtım emelli oluyor bu paylaşımlar. Biz yemeklerimizi tanıtmazsak beşerler bizim mutfağımızı bilemez. Biz de bunu tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bu paylaşımları da o yüzden yapıyoruz.

CZN Burak 6 bin çalışanı ile gün geçtikçe büyüyen bir potansiyele sahip. Tenkitleri kabul ediyorum, evet. Herkese her vakit tenkit olur. Yalnızca biz, tanıtım için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, bunu söyleyebilirim.”

– “İnsanların kalbinde bir yer edinmelisin”

Şef Özdemir, toplumsal medyaya yüklediği yemek görüntülerinde geniş gülümsemesi ve kameradan gözlerini ayırmadan yemek hazırlamasıyla dikkati çekiyor.

Kullandığı bu “stiliyle” ilgili aldığı yansıları aktaran Özdemir, “Aslında yakın arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu. ‘Sen niye kameraya bakarak yemek yapıyorsun’ diye. Ben de şunu söylüyordum: ‘İnsanların kalbinde bir yer edinmelisin’ ve ‘kendi tarzın olmalı’. Galiba benim tarzım de hem insanlara bakarak hem gülerek yemek yapmak oldu.” sözlerini kullandı.

Yurt dışı programlarının epey ağır geçtiğini lakin işini aşkla yaptığını vurgulayan Özdemir, “2 gün evvel Dubai’den İstanbul’a gittim. İstanbul’dan da buraya geldim. Yarın (9 Mart) buradan İstanbul’a gideceğim. daha sonrasında hiç uyumadan bu sefer Mısır’a gideceğim. Lakin fazlaca hoş bir kelam var, diyor ya; ‘Aşkınan koşan yorulmaz’. Bu iş bizim aşkımız olmuş artık.” diye konuştu.

Özdemir, Filistin programı kapsamında Kudüs’te Eski Kent ve Mescid-i Aksa’nın akabinde Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezini de ziyaret etti. Özdemir, kendisini görmek için büyük kalabalıklar halinde Türk Kültür Merkezine gelen mahallî halkla fotoğraf çekilerek sohbet etti.

Şef Burak Özdemir, bugün işgal altındaki Batı Şeria’ya geçerek Türk Kızılayın gerçekleştireceği ramazan yardımlarına katılacak ve yaptığı yemekler gereksinim sahibi Filistinli ailelere dağıtılacak.