Bilim insanları Almanya'da daha fazla okul bahçesi yapılması çağrısında bulunuyor

Muqe

New member
Augsburg. Bilim insanları Almanya'daki okullarda eğitim bahçeleri kurulması çağrısında bulunuyor. Münihli astrofizikçi ve ZDF bilim gazetecisi Harald Lesch ve Augsburglu eğitim bilimcisi Klaus Zierer, bugün giderek daha fazla sayıda çocuğun ve gencin doğayı deneyimlemeden büyüdüğünden şikayetçi. “Her okulun bir okul bahçesi olmalı” diye talep ediyorlar.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Bu durumda okul bahçesine ders kapsamında bakım yapılmasının çeşitli eğitim süreçlerine olanak sağlayabileceğini ifade eden öğrenciler, şöyle konuştu: “Doğaya sahip çıkmak, yaşamın nasıl doğduğunu, bahçe bitkilerinin büyüdüğünü görmek, hasadın ne kadar güzel olduğunu deneyimlemek ve ayrıca Bahçede birlikte çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlayın.”

Bilim insanlarına göre Almanya'daki okul bahçeleri 18. yüzyıla kadar uzanan köklü bir geleneğe sahip. Doğu Almanya'da bu tür bahçeler eğitim sistemine sıkı sıkıya bağlıydı.

Müfredatlar daha gerçekçi hale getirilmeli

Lesch ve Zierer yakın zamanda okulların iyi bir eğitim sağlamak için nasıl yeniden tasarlanması gerektiğine inandıklarına dair ortak bir kitap yayınladılar. Müfredatların netleştirilmesi ve derslerin daha gerçekçi olması çağrısında bulunuyorlar. Ayrıca öğrencilerin sıklıkla yetersiz beslenme ve egzersiz eksikliğinden muzdarip olduklarını belirtiyorlar. Yazarlar, “Birçok çocuk ve genç çok yağlı ve çok tatlı yiyor ve yeterince egzersiz yapmıyor” diye yazıyor.

“Dünyanın artan dijitalleşmesinde” temel bir sorun olduğunu, bunun da çocukların hareket etmeleri için daha az zaman ayırmasına katkıda bulunduğunu düşünüyorlar. Augsburg Üniversitesi'nde okul eğitimi profesörü olan Zierer, uzun süredir politikacıları öğretimde çok fazla teknolojiye güvenmekle eleştirdi.

Bu bağlamda kendisi ve Lesch okul bahçelerine olan talebi de görüyor. “Tablet yerine domates” diyorlar. “Milyarlarca vergi mükellefinin parasını, eğitimsel etkisi çok az olan ve hatta bazen öğrenmeye zararlı olan teknolojiye harcamak yerine, okullarımızı hayata geri döndürmek eğitim açısından daha anlamlı olacaktır.”

Haberler