A
admin
Guest
Zonguldak’taki Karadeniz Ereğli Belediyesi 3 yıldır 400 ailenin konutuna her gün sefer tasları ile üç çeşit sıcak yemek getiriyor. Yemek getirilen ailelerden biri de Belen Mahallesi’nde ikamet eden Öztürk ailesiydi. Kendisi üzere 70 yaşında olan ve kemik erimesi, astım, bronşit ve tansiyon üzere rahatsızlıkları bulunan Hatice Öztürk ile 2 katlı bir konutta yaşayan Necati Öztürk, eşinin rahatsızlığı niçiniyle yemek hazırlayamadığını söz etti. Toplumsal yardımlaşma kurumlardan hiç bir biçimde yardım almadığını belirten Necati Öztürk, yalnızca ramazan aylarında belediyeden sıcak yemek istediklerini söylemiş oldu. Öztürk belediyenin kendilerine 3 yıldır sıcak yemek verdiğini anlattı. Bu yıl da bir daha 3 gün sıcak yemek geldi. Fakat 3. gün getirilen yemek belediye tarafınca haber verilmeden geri alındı. Yaşlı çift, vakit kalmadığı için yemek yetiştiremeyince oruçlarını şekerli suyla açtı.
PARAM OLSA LOKANTADA YERİM
Öztürk, “Yumurta, tavuk ve civciv satarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. 2 kızımın ikisi de evlendi gitti, iki oğlum İstanbul’da sürücülük yaparak geçinmeye çalışıyor. 3. gün yemeği meskenin dış girişine koymuşlar. Beni birisi ‘Emekli, üzerinde daire var, şu biçimde lüks yaşıyor, bu biçimde parası, malı var’ demiş. Benim yemeğimi kestikleri üzere tam iftar açacak vakit yemeği alıp gitmişler. Varlıklı biri olsam belediyenin yemeği yerine lokantalara gidip yemek yerim” dedi. 70 yaşındaki Hatice Öztürk merdivenlerden de güç inip çıkabildiğini belirterek, mutfakta durup yemek yapmaya gücünün yetmediğini anlattı. Belediye yetkilileri ise Öztürk ailesinin yemeğinin üzerlerine kayıtlı konut ve daire olduğu için kesildiğini söz etti. İ
PARAM OLSA LOKANTADA YERİM
Öztürk, “Yumurta, tavuk ve civciv satarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. 2 kızımın ikisi de evlendi gitti, iki oğlum İstanbul’da sürücülük yaparak geçinmeye çalışıyor. 3. gün yemeği meskenin dış girişine koymuşlar. Beni birisi ‘Emekli, üzerinde daire var, şu biçimde lüks yaşıyor, bu biçimde parası, malı var’ demiş. Benim yemeğimi kestikleri üzere tam iftar açacak vakit yemeği alıp gitmişler. Varlıklı biri olsam belediyenin yemeği yerine lokantalara gidip yemek yerim” dedi. 70 yaşındaki Hatice Öztürk merdivenlerden de güç inip çıkabildiğini belirterek, mutfakta durup yemek yapmaya gücünün yetmediğini anlattı. Belediye yetkilileri ise Öztürk ailesinin yemeğinin üzerlerine kayıtlı konut ve daire olduğu için kesildiğini söz etti. İ