Bakan Koca deklare etti: Maske mecburiliği kalkıyor mu?

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti. Bakan Koca, Valilik ziyaretinin akabinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gelecek hafta yapılacak Bilim Şurası toplantısının, en kıymetli toplantılardan biri olacağını belirten Bakan Koca, “Endişe enmeyiniz, en berbat günlerimiz geride kaldı müsterih olun.” dedi.

Bakan Koca, şunları kaydetti;

Şu an 19 vilayetimizde ağır bakımda yatan Covid-19 hasta sayısı sıfır. Her geçen gün bunun azaldığını görüyoruz. Hatırlarsanız geçen yıl maskeli bu son yazımız olacak demiştim. O periyot inanan hayli olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi o yaza giriyoruz. Giresun’da da üç ay evvel hatırlarsanız Sıhhat Bakanınız olarak yüksek sesle tabir ediyorum. En makûs günlerimiz geride kaldı kaygı etmeyiniz müsterih olun diye konuşmam olmuştu. O periyotta de bilim insanı arkadaşlarımız dahil olmak üzere telaş ile yaklaştılar. bir daha birebir şeyi söylüyorum, Telaş enmeyiniz en makûs günlerimiz geride kaldı müsterih olun.

Bilim Şurası haftaya en değerli toplantılarından birisini yapmış olacak. Bilhassa maske başta olmak üzere kıymetli bu manada alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanması dahil olmak üzere. Gelecek hafta fazlaca değerli olan Bilim Şurası’nın toplantısında ele almış olacağız.

Maske uygulamasının ağır uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da Bilim Şurası haftaya bunu kıymetlendirmiş olacak.