Aniden beyin tümörü – genç bir kadın teşhisi ile nasıl ilgilenir

Muqe

New member
Kazanç. Hava soğuk. Alışveriş sepetleri asfalt üzerinde çıngırak, araba kapıları pop. İnsanlar akın ediyor. Bazıları onu görünmezmiş gibi görüyor.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Köpeği, kahverengi bir terrier mikseri, yanında yatıyor. Aniden parlak bir ses duyar. “Seni ne alabilirim?” Ona genç bir kadın sorar. Kısa bir süre sonra altı paket bira ile önünde duruyor ve ona on Euro veriyor. Adam kollarına düşer. Koşullarına rağmen, o kadar iyi gidiyor ki sadece bir şeyler geri vermek istiyordu.

Beyin tümörü ile yabancı

Bu kadın Siegen'den Bianca Dickel. Yaklaşık 24 saat önce, hayatını ters çevirecek tanı aldı: beyin tümörü.

Hikayesi 2024 sonbaharında başlıyor. 32 yaşındaki çocuk stresli. Yüksek lisans tezinin ortasında, yanda çalışıyor, hareket etmeyi planlıyor. Sonra baş dönmesi başlar. Siegener, “Otururken bu kadar baş döndürebileceğini bilmiyordum” diyor.

Çalışmalarına ek olarak, Bianca Dickel, Siegen Noel pazarındaki mulled şarap deposunda çalıştı. Beyin tümörü hakkında hiçbir şey bilmiyordu.

Çalışmalarına ek olarak, Bianca Dickel, Siegen Noel pazarındaki mulled şarap deposunda çalıştı. Beyin tümörü hakkında hiçbir şey bilmiyordu.

Kaynak: Marlene Runkel

“Eğlence için bunu hiç söylemedim, çünkü daha sonra çağrılacak, beyin tümörüm var,” diye hatırlıyor Dickel. O zaman gülüyor, saçma görünüyor, olası değil. Ancak sezgisi ona bunun sadece ona katkıda bulunan stres olmadığını söyler.

Doktora gider ve uzun vadeli bir EKG yapar. Her şey normal. Nöroloğu hayal etmeli. Bianca Dicel, “Ama Almanya'da uzman tarihleri almak zor.” Siegen'de bir yıl beklemiş olmalıydı.

Engelli bir usta tez

Sorun: Tümörünüz özellikle hızlı bir şekilde büyür. Neyse ki, bir ay sonra Freiburg'da Radyoloji ile randevu alacak. Orada, doktorlar Dickel'in kafasındaki doku büyümesinin zaten bir tavuk yumurtası kadar büyük olduğuna kötü bir şekilde hayret etmiyorlar.

Fred dışarı çıkmak zorunda kaldı, Fred kira ödemedi.
Bianca Dickel

beyin tümörü fred diyor

Hastalar genellikle görsel bozukluklardan ve bu büyüklükteki bir tümör için karmaşık siparişlerle ilgili sorunlardan muzdariptir. İnşaat mühendisine şaka yapıyor – “Birisi bana bir beyin tümörü ile mühendislik yüksek lisans yazmak için yapmak zorunda.”

Bununla birlikte, tanı gününde aksi takdirde eğlenceli olan kadın şaka yapmak için değildi. “Orada gerçekten şok oldum, klinikten çıktım, arkadaş olarak adlandırdım ve ağlamaya başladım.”

Hayat ve biz

Sağlık rehberi, kuyu ve tüm aile – her ikinci Perşembe.

İlk birkaç gün erkek arkadaşıyla çok ağladı. “Şimdi birçok arkadaşın uzaktan ağladığını söylemek istiyorum,” diyor Dickel. “Üzgünüm,” diye keser ve hava fanks yapar. Gözlerin kırmızı ve camsı. “Sadece benim için kaç kişiye dokundum,” diye açıklıyor belgelenmiş bir sesle.

Bianca ve tümörü Fred

6 Şubat'ta tanıdan sonra her şey çok hızlı gidiyor. Aynı gün onu üniversite kliniğine yerleştiren nöroloğunu ziyaret ediyor. Doktorların ona, “Bir beyin tümörüne sahip olmak istemiyorsunuz, ama eğer varsa, orada olması en iyisi,” dedi.

Tümör – Fred, Bianca Dickel onu nasıl vaftiz etti – sağda nispeten çok dışarıda oturuyor. “Fred dışarı çıkmak zorunda kaldı, Fred kira ödemedi,” diyor genç kadın ve güler. Tanıdan yaklaşık iki hafta sonra Fred'den kurtulur – en azından çoğunlukla. Bir parça beyin sapına çok yakın oturur ve çıkarılamaz. Başka bir kötü haber şu: Tümör malign.

Bianca Dickel'in skarı, tümör gideriminden sonra ayrılıktan sağ kulağa uzanır.

Bianca Dickel'in skarı, tümör gideriminden sonra ayrılıktan sağ kulağa uzanır.

Tümörün çıkarılmasından sonra Bianca Dickel. Skar, ayrılıktan kulağa uzanır.

Kaynak: Özel

Kemoterapi ve radyasyon önümüzdeki haftalarda takip edilecek. Kimse tümörün tamamen kaybolup kaybolmayacağını ve geri dönüp dönmeyeceğini kesin olarak söyleyemez.

“30 yaşın başında böyle bir teşhis almak şiddetlidir. Çok istedim. Yeni bir işe başlamak istedim. Aslında şu anda Avustralya'da olurdum. Altı hafta boyunca sadece Avustralya ve Yeni Zelanda'da seyahat etmek istedim. Ben büyük bir 'Yüzüklerin Efendisi' hayranıyım, oradaki kadere tırmanmak istedim. Şimdi kaderim farklı ”diyor Dickel.

İnançtan, kaderden ve gerçeklerden

Ancak böyle bir teşhisle yolunuzu nasıl buluyorsunuz? 32 yaşındaki “Ben bir inanan ya da manevi değilim. Bunun şimdi başıma gelmesi gerekmiyor. Oldukça gerçeğe dayanıyorum” diyor.

Bianca Dickel'in çerçeveli bir fotoğrafı Avustralya'nın Sydney kentindeki operanın önünde duruyor. Beyin tümörü yüzünden orada olamamasına rağmen, her zaman arkadaşları bagajlarında bulunur.

Bianca Dickel'in çerçeveli bir fotoğrafı Avustralya'nın Sydney kentindeki operanın önünde duruyor. Beyin tümörü yüzünden orada olamamasına rağmen, her zaman arkadaşları bagajlarında bulunur.

Bianca Dickel aslında Avustralya'da seyahat ederdi. Her zaman arkadaşların yanında.

Kaynak: Özel

“Şimdi bu alanda o kadar gelişmiştik ki, iyi ruhlardayım. Ben de şimdi bir yerde bir köşeye taşınan adam değilim. Çok açık bir şekilde konuşuyorum. Ayrıca acıya izin vermelisin, aksi takdirde iki katına çıkacak, ”dedi Dickel.

Son olarak, “darağacı mizahı” dediği gibi ona yardımcı olur. Başı, bir titanyum plaka da dahil olmak üzere taçtan kulağa bir yara izini süslüyor. “Şimdi bir kurşun geçirmezim, ben bir titanyumum,” diye şaka yapıyor.

Bianca Dickel'de melankoli izi yok. Ama sonra bir endişesi var: saçları. “Şey, ama peruklar da var. Her gün kıyafetle eşleşen farklı bir şey var,” diye uydurdu.

Yardımı Kabul Etme Yardımı

Arkadaşlar ve aile bu zor zamanda parlak yerleridir. “Bir arkadaş sadece 400 kilometre Siegen'den Freiburg'a bir gün sürdü. Arada sırada, ”diyor coşkuyla. Çok destek alıyorsunuz.

“Tabii ki benim için aptalca hissettirdi çünkü arkadaşlarıma biraz geri dönmem gerektiğini düşündüm, ama öğrendim: sadece yardımı kabul edin. İnsanlar bunu yapmaktan hoşlanmazlarsa kendilerini sunmazlar” diyor Dicel.

Operasyondan bir gün sonra Bianca Dickel'in arkadaşı süpermarketi tekrar ziyaret ediyor. “Her şey yolunda gitti,” diye adamı terrier karıştırma cinsiyle bilgilendiriyor. Bianca Dickel'in uzaktan bile her yerde arkadaşları var.

Bu makale başlangıçta “Siegener Zeitung” da yayınlandı.