Altılı masada Gürsel Tekin çatlağı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP‘ye bakanlık verilebilir” kelamları, bir müddetdir fikir ayrılıklarının yaşandığı 6’lı masada yeni bir krize yol açtı. YETERLİ Parti’den biroldukça ismin yanı sıra CHP ortasından de Tekin’e reaksiyon geldi. Tekin’e gelen reaksiyonlar şöyle:

İYİ Parti TBMM Küme Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu: “Gürsel Tekin beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi var ise, kime isterse ona versin. Densizliğin, hadsizliğin ve unsurlarımıza saygısızlığın bir manası yok. Kime ve neye hizmet ettiği aşikâr olan bu açıklamaya, bizdilk evvel ses çıkarması gerekenler de süküt etmesin.”

> ÂLÂ Parti Siyasi İşler Lideri Koray Aydın: “AK Parti’nin elini güçlendiriyor. Millet ittifakını zedeliyor. Biz bunu kabul edemeyiz. Bu kadar olmaz. HDP ile yakınlaşma sözcükleri. Ziyan haricinde getirisi yok.”

> DÜZGÜN Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs: “Bu asla kabul edilemez! HDP’yi PKK terör örgütünün yanında konumlandırmaktayız. Nokta!”

> Demokrat Parti Genel Lider Yardımcısı Cemal Enginyurt: HDP, terör örgütü ile bağını koparmadıkça muhatap alınamaz. 6’lı masada oturup da hiç kimsenin Millet İttifakını zora sokmaya hakkı yoktur. Hiç kimse ferdî görüşünü, parti ismine söz etmemeli.

> Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ: “Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Güç, Ulusal Eğitim olabilir mi? Buna Gürsel Tekin ‘kesinlikle olmaz’ diyecektir. Pekala, bu bakanlıkları emanet etmeyi reddettiğin HDP’ye niye bakanlık vermeyi düşünüyorsunuz?”

> Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan: “‘HDP, terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok? Bu kelam en yavaşça tabirle aymazlıktır. Kelamların parti ismine bağlayıcılığı yok biliyorum. Bu yüzden partimizin yetkili heyetlerinin Gürsel Tekin ile ilgili gereğini yapmasını umuyorum.”

> Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: “Milli Savunma mı? İçişleri mi? Savunma bütçesini kısın, meclisi kitlerim derseler uyar mıyız? Operasyonları durdurur muyuz? Size güzel olsun. PKK-Öcalan severlerle benim işim olmaz!”

KILIÇDAROĞLU KARŞI ÇIKMADI

CHP önderi Kılıçdaroğlu ise Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” kelamlarına karşı çıkmadı. Kılıçdaroğlu “Karar alınırken altı başkan oturup karar alacağız, gerekirse tartışacağız. ötürüsıyla şu yahut bu türlü ironi de yapabilir, öteki bir konuşma da yapabilir” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ADAY OLMAYA HAZIRIM

Altılı Masa çabucak hemen bir aday üzerinde mutabık kalmasa da CHP başkanı Kılıçdaroğlu’ndan adaylık sinyalleri gelmeye devam ediyor. Altılı masada çatlak olmadığını, uzlaşılması halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini lisana getiren Kılıçdaroğlu “Uzlaşılırsa olağan olarak yani. şüphesiz niçin hazır olmayalım, devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belirli. 6 önder de aslına bakarsan devletin nasıl yönetilmesi gerektiğinde görüş birliğine varmış durumda. Biz oturacağız, konuşacağız, tartışacağız uygar beşerler gibi” dedi. 6’lı masada alınan kararla adaylık sürecinin yürütüleceğini belirten CHP önderi “Öteden beri söylemiş olduğim şu: Biz 6 önder otururuz, kendi adayımızı belirleriz ve kamuoyuna açıklarız. O kişi de Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olur” tabirlerini kullandı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!