Almanların çoğunluğu Corona konusunda endişeli değil

Muqe

New member
Berlin. Bir ankete göre Advent sırasında korona enfeksiyonu korkusu artık insanların çoğunluğu için önemli bir rol oynamıyor. Alman Basın Ajansı adına kamuoyu araştırma enstitüsü YouGov tarafından yapılan bir ankete göre yüzde 69'u bu konuda hiç endişe duymuyor. Yüzde 21'i biraz endişeli. Yüzde 5'i Advent veya Noel sırasında enfeksiyon kapmaktan çok endişe duyduklarını söyledi.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Ankete göre bazı ihtiyati tedbirlerin bazıları için hâlâ uygun olduğu ortaya çıktı. Yüzde 44'ü soğuk algınlığı semptomları varsa korona testi yaptıracaklarını söyledi. Yüzde 16'sı tamamen katıldı, yüzde 28'i ise kısmen katıldı. Yanıt verenlerin yüzde 52'si olumsuz görüş belirtti.

Çoğunlukla maskesiz

Araştırmaya göre önlem olarak maske takmak daha az yaygın. Yüzde 27'si artık otobüs ve trenlere maskeyle binmeyi tercih ediyor. Yüzde 9'u tamamen buna katılıyor, yüzde 18'i ise kısmen katılıyor. Yüzde 65'i ise reddetme eğilimi olduğunu açıkça belirtti.

Buna göre yüzde 25'i kalabalık mağazalara maskeyle gitmeyi tercih ediyor, yüzde 9'u tamamen katılıyorum, yüzde 16'sı ise biraz katılıyorum. Yüzde 70'i olumsuz olma eğilimindeydi. 27-29 Kasım tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2.140 kişiyle anket yapıldı.

Yeni seçim sonrası korona işlemleri

Ankete göre çoğunluk, yaklaşan seçimlerden sonra yeni Federal Meclis'in salgın sırasında eyaletin koruyucu önlemleriyle mücadele etmesinden yana olacak. Yüzde 59'u bunu önemli buluyor; yüzde 32'si tamamen katılıyorum, diğer yüzde 27'si ise kısmen katılıyorum. Yüzde 29'u olumsuz yanıt verirken, yüzde 12'lik bir kesim de “Bilmiyorum” yanıtını verdi ya da herhangi bir bilgi vermedi.

Bu seçim döneminde maske, aşı ve okul veya mağazaların kapatılması gibi koruyucu kurallara ilişkin kapsamlı bir inceleme gerçekleştirilemedi. Ankete göre yüzde 54'ü parlamentoda yapılacak böyle bir incelemenin zorlu çatışmaların yatıştırılmasına yardımcı olacağına inanıyor; yüzde 26'sı tamamen katılıyorum, yüzde 28'i ise kısmen katılıyorum. Yüzde 31'i şüpheci yaklaşırken, yüzde 15'i de “Bilmiyorum” yanıtını verdi ya da herhangi bir bilgi vermedi.

Haberler