A
admin
Guest
İstanbul’da yaşayan ve 55 yaşından daha sonra ikinci üniversiteyi bitirerek aile danışmanı olan 62 yaşındaki Nergis Süerdem okuma azmiyle herkese örnek oluyor. Liseden daha sonra Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi Kısmı’nı bitiren Süerdem, 20 yıl boyunca Erzurum ve Konya’da öğretmenlik yaptı. 2002’de emekli olduktan daha sonra STK’larda istekli çalıştı. Profesör olan eşinin bakılırsav yeri olduğu için Konya’da yaşayan Süerdem, emeklilik ömrü sıkıcı gelince 2015’te ikinci sefer üniversiteye girdi. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Kısmı’ndan muvaffakiyetle mezun olan Süerdem, artık aile ve evlilik danışmanlığı yaparak ömrünü sürdürüyor. İki çocuğu ve bir torunu olan Süerdem, bir daha okumaya nasıl karar verdiğini ve aile danışmanı olma öyküsünü şu sözlerle anlattı: “Sosyolojiyi biraz siyaset, biraz ideoloji, biraz mantık olduğu için okudum.
Üstün Muvaffakiyet Evrakı ile okulu bitirdim. Kep atmaya eşim ve çocuklarımla gittim. Artık de yanımda eşim, 2 çocuğum, 2 gelinim ve bir torunum var. Aile terapisti eğitimi aldığım vakit Konya’da oturuyordum ve 6 ay boyunca ayda bir kere İstanbul’a gelerek eğitime katıldım. 55 yaşında üniversiteye girdim, 59 yaşımda mezun oldum. 60 yaşımda aile danışmanı oldum. Etrafıma olumlu güç saçtığım için her insanın kaygısına elimi uzatıyordum. Bunu profesyonel olarak yapmaya karar verdim. Aile danışmanlığını bitirdikten daha sonra CİSED ile tanışıp pandemi periyodunda eğitimler aldım. Eşim bir odada ben bir odada çalışıyorduk. Eşim bana kahvemi yapıyordu, yemek sipariş ediyordu, yapamadığım derslerde hoca tutuyordu. tekrar gençlik dönemime döndüm.”
DİDEM SEYMEN
Üstün Muvaffakiyet Evrakı ile okulu bitirdim. Kep atmaya eşim ve çocuklarımla gittim. Artık de yanımda eşim, 2 çocuğum, 2 gelinim ve bir torunum var. Aile terapisti eğitimi aldığım vakit Konya’da oturuyordum ve 6 ay boyunca ayda bir kere İstanbul’a gelerek eğitime katıldım. 55 yaşında üniversiteye girdim, 59 yaşımda mezun oldum. 60 yaşımda aile danışmanı oldum. Etrafıma olumlu güç saçtığım için her insanın kaygısına elimi uzatıyordum. Bunu profesyonel olarak yapmaya karar verdim. Aile danışmanlığını bitirdikten daha sonra CİSED ile tanışıp pandemi periyodunda eğitimler aldım. Eşim bir odada ben bir odada çalışıyorduk. Eşim bana kahvemi yapıyordu, yemek sipariş ediyordu, yapamadığım derslerde hoca tutuyordu. tekrar gençlik dönemime döndüm.”
DİDEM SEYMEN