23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Doğu Anadolu’da coşkuyla kutlandı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Erzurum’da Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve birlikteindeki öğrenciler, Havuzbaşı Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kaygusuz, merasimdeki konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılını Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’da sevinçle, coşkuyla ve bir o kadar da gururla kutladıklarını söylemiş oldu.

Kutlama programı, Atatürk Üniversitesi’ndeki 15 Temmuz Ulusal İrade Salonu’nda birbirinden hoş şovlarla devam etti.

İlkokul öğrencilerinin fon müziği eşliğinde şiirler seslendirmesinin akabinde, yöresel halk oyunları şovları yapıldı.

Oltu ilçesinde de statta düzenlenen etkinliklerle 23 Nisan coşkuyla kutlandı. Programa, Kaymakam Cevdet Bakkal, kurum amirleri ve fazlaca sayıda vatandaş katıldı.

– Kars

Kars’ta 23 Nisan kutlamaları, Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice’nin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelen sunmasıyla başladı.

ondan sonrasında atletizm kolunda derece yapan atletlere, Vali ve Belediye Lider Vekili Türker Öksüz tarafınca ödül verildi.

– Tunceli

Programda, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci günün mana ve değerini belirten konuşma yaptı.

Müzik dinletisiyle devam eden programda, öğrenciler şiir okudu, zeybek ve halk oyunları gösterisi sergiledi.

Vali Mehmet Ali Özkan tarafınca müsabakalarda dereceye giren öğrencilere mükafatları verildi.

Merasime, Jandarma Bölge Kumandanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, 4. Komando Tugay Kumandanı Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Belediye Lider Yardımcısı Ümit Kaya, Vilayet Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, AK Parti Vilayet Lideri Sercan Özaydın, kurum amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

– Ardahan

Ardahan’da Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Erhan Bulut’un çelenk sunulmasının akabinde kutlamaların yapılacağı 80. Yıl Kent Stadyumuna geçildi.

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Bulut iki yıl ortadan daha sonra 23 Nisan’ı kutlamanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, programa ağır iştirak olduğunu bu niçinle öğrenci ve ailelerini tebrik etti.

Çeşitli şov, halk oyunları ve şiirlerin okunmasıyla devam eden program, farklı müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle bitmiş oldu.

– Iğdır

Iğdır’da 23 Nisan merasimleri, belediye önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk sunulmasıyla başladı.

ondan sonrasında Zübeyde Hanım Bulvarı’nda devam eden devam eden aktiflikte şiirler okundu, Kafkas halk dansları şovları yapıldı.

Aktifliğe katılan çocuklar, kurulan oyun alanlarında doyasıya eğlendi.

Programa Vali ve Belediye Lider Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

– Erzincan

Erzincan’da ise belediye binası önünde düzenlenen merasimde, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Aziz Gün, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Merkez Spor Salonu’nda devam kutlama aktifliklerine Vali Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Lideri ve Garnizon Kumandanı Tuğgeneral Davut Ala, Belediye Lideri Bekir Aksun ve davetliler katıldı.

Etkinlikler kapsamında fotoğraf, şiir ve kompozisyon kollarında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin akabinde okulların hazırladığı şovlar beğeniyle izlendi.

Öte yandan Ziya Gökalp İlkokulu öğrencileri, 1 aylık çalışma kararı 653 öğrencinin bakılırsav almasıyla okul bahçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki koreografisini oluşturdu.

– Ağrı

Ağrı’da da Abide Meydanı’ndan düzenlenen merasimde, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Programa, Vali Osman Varol, Vilayet Jandarma Kumandanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, 12. Mekanize Piyade Tugay Kumandanı Vekili Albay Yaşar Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Belediye Lideri Savcı Sayan, Vilayet Emniyet Müdürü Nihat İtina, AK Parti Vilayet Lideri Halil Özyolcu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Lideri Sayan, burada sona eren programın akabinde şehit çocuklarının da ortalarında bulunduğu öğrencileri makam aracına bindirerek kent tipi attı.

Sayan, Türk bayrakları ve balonlarla donatılan aracı sürerek öğrencileri belediyeye götürdü.

Burada, makam koltuğunu 5 yaşındaki Eliz Köse’ye devreden Sayan, öğrencilere çeşitli armağanlar verip dondurma ikram etti.