‘Yeni başlıyoruz’

DeSouza

New member
ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl için yayınladığı görüntü bildirisinde, yalnızca yeni bir yılın karşılanmadığını hem de Cumhuriyet’in birinci yüzyılının geride bırakılıp yeni yüzyılına adım atılacağı bir periyoda girildiğini vurguladı. Pandemi niçiniyle yaşanan düşünceli günlerin geride kaldığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılının sevincini, inşallah, 29 Ekim 2023’te hayal ettiğimiz biçimde coşkuyla yaşayabileceğiz. Ayrıyeten 2023, milletimize 12 yıl evvel verdiğimiz bir kelamın de miladıdır. Türkiye’nin 2023 amaçlarını ilan etmesinden daha sonrasında başlayan ve bugüne kadar kesintisiz süren hadiseler, bir tarafıyla de bu adımla ne kadar epeyce güç odağını ürküttüğümüzün tabiridir. Her ikisi de 2013’te yaşanan Seyahat olaylarından 17-25 emniyet-yargı darbe teşebbüsüne, PKK’nın çukur aksiyonlarından DEAŞ’ın sonlarımızı tacizine, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünden 2018’de iktisadımızı gaye alan milletlerarası sabotaja kadar dört bir yandan sayısız atağa maruz kaldığımız bu kritik devirde, verdiğimiz epey istikametli gayret yanında, 2023 gayelerimizden de asla geri adım atmadık.”

Hayat pahalılığı vurgusu

Erdoğan bildirisinde ekonomik durum konusunda ise şunları söylemiş oldu:

“Hiç elbet, 2021’in son aylarında başlayıp 2022 boyunca süren ekonomik külfetler, hepimizin canını sıkmıştır. Evet, bu ülkede bir hayat pahalılığı yaşanmıştır. Ancak vicdan sahibi herkes kabul edecektir ki hem de bu ülke tarihinin en yüksek istihdam oranına, en yüksek üretim gücüne, en yüksek ihracat sayısına da tıpkı devirde ulaşmıştır. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma alt yapısını, bu büyük atılımın temeli, başlangıcı, besmelesi olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz. Gayemiz, bu başlangıcı en düzgün ve faal biçimde yaparak, gençlerimize Türkiye Yüzyılı’nı, amaçlarımıza, hayallerimize, medeniyet ve tarih mirasımıza uygun biçimde muvaffakiyete ulaştırabilecekleri bir ülke bırakmaktır. Bu hislerle geride bıraktığımız 2022’yi uğurluyor, 2023’te milletimizin her bir ferdine ve tüm insanlığa barış, huzur, refah, iyilik dolu bir yıl diliyorum. Allah’a emanet olun. Kalın sağlıcakla.”

‘Türkiye Yüzyılı’nın öncü yılı olacaktır’

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, 2023 yılının Türk ve Türkiye yüzyılı olacağına dikkat çekti. Bahçeli bildirisinde şu tabirlere yer verdi:

“2023, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın önsözü, ön yüzü, öncü yılı olacaktır. 2023, Başkan Ülke Türkiye’nin timsali, nişanesi, haysiyet ve amaç yılı halinde tecelli edecektir. 2023 ve müteakip yıllar Türkiye’nin şahlanışına, zulme yandaşlık edenlerin dağılmasına, zillete düşenlerin dağınıklığına kesinlikle sahne olacaktır. 2023’te de makus emelli iç ve dış çevreler, zillet ve ziyan olmuş siyaset zihniyetleri tıpkı biçimde kaybedeceklerdir. 2023’ün kazananı Türkiye ve Türk milleti olacaktır.”