Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı mahalle santim santim kayıyor

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Yaklaşık 150 hane ve 500 nüfusun bulunduğu mahallede bilhassa Mart ayında ağır kar yağışı ve daha sonrasında karların erimesi ile kaymalar başlarken, mahalledeki yolun büyük kısmında çökmeler meydana geldi. Birtakım konutlarda de yer yer çatlaklar olması tehlikenin boyutunu gözler önüne sererken, Kaymakamlık tarafınca alınan kararla kayan alanda bulunan cami tehlike arz ettiği için cuma namazı, teravih namazı ve vakit namazları kılınamıyor.

Mevzuyla ilgili açıklama yapan Çayırbağı-Gülcana Mahallesi muhtar vekili Muhammet Uzunali, yaşanan heyelanın akabinde birtakım meskenlerin boşaltıldığını belirterek “Yolumuz 1974 yılında yapıldı. 10 yıl evvel burada afet oldu. Gelip baktılar fakat hiç bir şey yapılmadı. Artık 5-6 mesken boşaltıldı camimizde teravih, cuma namazı ne de vakit namazı kılınabiliyor. Heyelan tehlikesi niçiniyle yöreden çok göç oldu, kalanların yüzde 50’si buradan ayrıldı” dedi

Yöre sakinlerinden Yaşar Aydın ise can korkusu yaşadıklarını tabir ederek, “Burası kayıyor, kaygı ortasında yaşıyoruz, devletten yardım bekliyoruz. Yer altından geçen sular buraları kopardı. 1990 yılında da burada bir heyelan olmuştu artık de buralar tam patladı. Meskenden kaçtık, mesire alanında yaşıyoruz. Can korkusu yaşıyoruz” derken, Fatih İsak ise “Burası heyelanlı bölgeydi, Mart ayında yağan ağır kar niçiniyle büsbütün kaydı. Şu sıralar bir daha kaymalar oluyor. ötürüsıyla kaymanın tesiriyle buradaki binalar tehdit altında olduğundan beşerler can korkusu yaşıyor. Buraya ivedilikle müdahale edilerek sondajları yapılarak suyu alttan alınıp heyelanı durdurmaları gerekir. Kar yağdığında oturulamaz diye 6 hane boşaltıldı. Boşaltılan konutlardaki beşerler yaylaya, mesire alanlarına çıktı. Burada 150 hane, yaklaşık 500 nüfus var. Burası kayarsa aşağı kısımda Alazlı Mahallesi var ötürüsıyla o mahalleye hakikat kaymalar olacak. Her an kaymalar olduğundan Düzköy Kaymakamlığı sonucuyla mescitte ibadet yapılamıyor” tabirlerini kullandı.