Volvo’dan çarpıcı sonuçlar! Talep yok, Fiyatlar düşebilir!

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Volvo 2022 yılına istediği üzere başlayamayan firmalardan birisi oldu. Firmanın satışları geçen seneye kıyasla kıymetli ölçüde azalmışa benziyor. Talebin düşük olması 2.el araç almak isteyen beşerler için meblağların düşmesi beklentisine yol açabilir. Ayrıntılar bu haberimizde.

Volvo
, elektromobiliteye olan bağlılığını gösteren birinci üreticilerden bir tanesiydi ve bu biçimdedan beri geleceğin teknolojilerine büyük yatırımlar yaptı. Mevcut araba yelpazesi, çapraz geçişlere koordineli bir biçimde odaklanan EV’ler ve ICE modellerinin bir karışımına sahne oldu. En çağdaş modellerinden biri, İsveçli şirket tarafınca piyasaya sürülecek olan, biroldukça tam elektrikli arabadan yalnızca biri olan şık Volvo C40 Recharge.

Yaklaşan elektrikli SUV’lerinden birinin S60 Sedan‘ın şu anda monte edildiği Güney Carolina fabrikasında üretileceğini aslına bakarsanız biliyoruz. İleriye dönük olarak firma, memleketi Göteborg‘da yeni bir pil üretim tesisine de büyük yatırım yaptı. Northvolt ile birlikte tesis, faaliyete geçtiğinde Volvo ve Polestar eserleri için yılda 500.000 pil ekibi birleştirmeyi planlıyorlar. Hepsi heyecan verici haberler, lakin Volvo en son satış sayılarıyla üzüldü.

Gelecek parlak görünse de Volvo’nun mevcut araba serisi, 2022’nin birinci iki aylık satışlarına göre global pazarda gayret ediyor üzere görünüyor. Volvo markası geçen yılın tıpkı ayına kıyasla toplu olarak, şubat ayında %17,2’lik bir düşüşle 42.067 adet araba satabildi. Bu düşüşe karşın marka, mamüllerine olan talebin kuvvetli olduğunu belirtiyor.

Hudut bozucu yarı iletken ezası ve tedarik zinciri krizi niçiniyle üretim sayıları daha düşük oldu. Volvo, kıymetli çiplerin kullanılabilirliğinin arttığını ve bir yıl evvel sürdürdüğü üretim suratına geri döndüğünü kabul ediyor.