Ulusal Eğitim Bakanı Özer’den yarıyıl tatili iletisi

A

admin

Guest
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili ötürüsıyla yayımladığı bildirisinde, “Sizler bu ülkenin asıl sahipleri, onun en değerli fertlerisiniz. Bizim nazaranvimiz, kuvvetli yarınlarınız ve refahınızı tesis etmek, bunun için her türlü donanım ve imkana sahip olmanızı sağlayabilmektir.” sözlerini kullandı.

Özer, iletisinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci devrinin muvaffakiyetle geçildiğini belirterek bu eğitim öğretim periyodundaki katkıları için öğretmenler, öğrenciler ve velilere teşekkürlerini iletti.

Mesajında öğrencilere, “Bu ülke, bu gelecek sizlere ait” kelamlarıyla hitap eden Özer, “Sizler bu ülkenin asıl sahipleri, onun en değerli fertlerisiniz. Bizim misyonumuz, kuvvetli yarınlarınız ve refahınızı tesis etmek, bunun için her türlü donanım ve imkana sahip olmanızı sağlayabilmektir. Eğitim sürecinizin başlangıcından sonuna dek eşit fırsatlara sahip olmanız için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Önemli olan, bu bilgileri gerçek kullanıp daha uyguna yol alabilmenizdir. Heyecanınızı paylaşıyor ve hepinizle gurur duyuyorum. Bilime, kültüre, sanata olan ilgi ve merakınız, yüksek karaktere sahip bireyler olarak yetişmeniz, öğretmenleriniz ve ailelerinizi en az benim kadar gururlandırıyor. Her birinizin yetenekleriniz çerçevesinde hayata hazırlandığınızı görmek, kendiniz ve ülkenize kıymet katan bireylere dönüşmenizi izlemek bizleri sevindiriyor. Bu yarıyıl tatilinde Bakanlığımızca birinci kere düzenlenecek olan kurslarımıza katılmak isteyen öğrencilerimize şimdiden kolaylık ve muvaffakiyetler diliyorum. Hepinizi tebrik eder, başarılarınızı devam ettireceğiniz yeni eğitim öğretim devrinde buluşana kadar keyifli bir tatil geçirmenizi temenni ederim.”

Özer, yarıyıl tatili ötürüsıyla yayımladığı iletisinde öğretmenleri işaret ederek “Türkiye’nin daha müreffeh ve daha kuvvetli bir ülke olması için tüm çalışmalarınızın destekleyicisi olmaya devam edeceğiz. ‘Türkiye Yüzyılı’ parolasıyla çıktığımız bu yolda tüm zorlukları birlikte aşacağız. Bir ülke, öğretmenleri kadar kuvvetlidür. Uğraşlarınız her türlü takdirin üzerindedir. Yeni periyotta de bilimin ve kültürün ışığını çocuklarımızla paylaşabilmeniz için tatilinizin hoş geçmesini yürekten diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Velilere, “Çocuklarınız bizim en değerli emanetlerimizdir.” tabirlerini kullanan Özer, şunları kaydetti:

“Biliyorum ki sizler de evlatlarınızın her vakit yanında ve onların destekçilerisiniz. Öğrencilerimizin başarılı, sorumluluk sahibi ve keyifli yetişkinlere dönüşmelerini birlikte izleyebilmek temennisiyle bu husustaki emeklerinize teşekkür ediyorum. Sizlere de çocuklarınızla bir arada âlâ tatiller diliyorum. Birinci yarıyılın sonunda öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kutlar, ikinci periyotta sıhhatle buluşmak dileği ile hürmet ve sevgilerimi sunarım.”