Tuzla’da soygun dehşeti! Kuyumcuyu vurup bu biçimde kaçtılar

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Olay, Tuzla Yayla Mahallesi’nde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Motosikletle kuyumcuya gelen iki şüpheliden şapkalı ve cerrahi maskeli olanı içeri girdi. Soygun sırasında Ali Yıldırım isimli çalışanla tartışmaya başlayan kuşkulu Yıldırım’a silahla ateş etti. Yıldırım ağır bir biçimde yaralanırken, saldırgan bir poşete doldurduğu altın ve ziynet eşyalarıyla dışarı çıktı. Saldırgan motosikletle dışarıda bekleyen öbür şüphelinin gerisine bindikten daha sonra olay yerinden kaçtı. Etraf esnafının haber vermesi üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Ağır yaralı Yıldırım ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay yerine özel harekat polisleri de sevk edildi. Özel harekat polisleri etrafta güvenlik tedbiri alırken, olay yeri inceleme takımları çalışma başlattı. Evli ve bir çocuk babası olan Ali Yıldırım’ın hastanedeki tedavisi sürüyor. Polis takımları kaçan iki soyguncuyu arama çalışmalarına devam ediyor.

“SESLERİ DUYAN ÜST KATTAKİ TABİP YANIMA GELEREK MÜDAHALE ETTİ”

Sesleri duyarak kuyumcuya koşan Mükerrem Engin, “Biz esnafız kuyumcuyla ortamızda 50 metre var. Sabah saatlerinde sesler gelmeye başladı. Birinci cam seslerini duydum. Büyük ihtimalle kuyumcudaki camı patlatmış birisi. Kaçanları gördüm, iki kişiydi. Biri motosiklette çalışır biçimde bekliyordu. Başkası de kuyumcuya girerek altınları poşete doldurdu. sonrasındasında gitti. Hırsızlar gittikten daha sonra birinci ben girdim içeriye, baktım ki kuyumcu çalışanı başından vurulmuş biçimdeydi. Her yer kan gölüydü, adamı görür görmez dükkanda ‘öldü öldü’ diye çığlık attım. Kuyumcunun üst katında hekim oturuyor. Seslerimi duyar duymaz, koşa koşa yanıma geldi. Birinci tampon kalp masajıyla müdahale etti. Yaralı ambulansa konularak hastaneye gdolayıldü. Durumuyla ilgili hastaniçin haber bekliyoruz. Durumu da ağırdı” dedi.

BU TÜRLÜ KAÇTILAR

Öte yandan soygunu gerçekleştiren iki şüphelinin kaçış anları da etraftakilerden birinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Manzaralarda şapkalı ve cerrahi maskeli şüphelinin elinde bir poşet altınla kuyumcudan çıktığı ve motosikletli şüphelinin ardına bindikten daha sonra süratle olay yerinden kaçmaları yer alıyor. Bir öteki cep telefonu imgesinde ise yaralı ambulansa temalıyor.