Türk toplumu hayvan haklarına hassas

DeSouza

New member
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul – Onuncu yılını kutlayan toplumsal değişim platformu Change.org 2022 Türkiye Tesir Raporu’na bakılırsa, Türk toplumunun yüzde 60’ı kampanya başlatmaya hazır ve her on şahıstan dördü gelecekte kampanya başlatmaya sıcak bakıyor. Change.org Türkiye Kurucu ve Genel Yöneticisi Dr. Uygar Özesmi, “2022’de en çok kampanyanın başlatıldığı alan eğitim oldu. Kanayan yaralardan biri de etraf. en çok muvaffakiyet bu alandan geldi zira vatandaşın geçim kaynakları tehdit ediliyor. İklim alanında 2021’de 29 kampanya başlatılırken 2022’de bu sayı 161’e çıktı” dedi.

en çok imza

Konya hayvan barınağında bir köpeğin kürekle öldürülmesi manzaralarının akabinde başlatılan “Öldüremezsin” kampanyası, 20222nin en hayli imzalanan daveti oldu. Serhat Okur tarafınca başlatılan kampanya ile 250 binden çok kişi, hatalıların cezalandırılması ve barınak şartlarının iyileştirilmesinin altına imza attı.

en çok imza hayvan hakları alanında toplandı. Hayvan hakları alanında başlatılan kampanyalara toplam 2 milyon 339 bin 950 imza atıldı. 2022 yılı boyunca sokak hayvanları üzerine gerçekleşen tartışmalar ve hayvan maması fiyatlarındaki artış, imzaların artmasına niye olan etkenler içindeydı.

2022’de en çok kampanya eğitim alanında oldu. Bin 179 kampanya başlatılırken, üniversite öğrencilerinin ve öğretmenlerin talepleriyle engelli öğrencilerin eşit eğitim koşullarına kavuşmasını talep eden kampanyalar ilgi gördü. 2021 yılında iklimle ilgili 465 bin 188 imza atılmışken, 2022’de 719 bin 100 imza atıldı. İklimle ilgili başlatılan 161 kampanyadan dokuzu başarılı oldu. Etraf alanında 15 kampanya olumlu sonuçlandı.