Totemim kimin ?

Emir

New member
Totemim Kimin?

Hayatın küçük ayrıntılarında kendimizi sorguladığımız anlar vardır. Sabah kahvemi hazırlarken, pencereden bakıp sokakta çocukların koşuşturmasını izlerken ya da markette sırada beklerken, bazen “Ben kimin için buradayım? Kim bana yol gösteriyor?” diye düşünürüm. Totem dediğimiz şey, sadece mistik bir kavram değil; bazen hayatımızın yönünü belirleyen, bize güç veren, bizi biz yapan değerlerin sembolüdür.

Kendi Yolumu Bulmak

Her insan, kendi yolculuğunda bir rehbere ihtiyaç duyar. Benim rehberim çoğunlukla gözlemlerimden ve deneyimlerimden gelir. Komşumun sabah yürüyüşlerindeki kararlılığı, marketteki tezgahtarın sakinliği, çocukların birbirine gösterdiği küçük incelikler… Hepsi bana, kendi iç sesimi dinlemenin önemini hatırlatır. Totemim, bana yalnızca güç veren bir figür değil; aynı zamanda hatırlatan, yönlendiren bir rehberdir.

İlişkilerde Totemin Rolü

İnsan ilişkilerinde fark ettim ki herkesin bir totemi vardır. Kimi zaman bu totem, sessiz bir arkadaşın öğütleri olur; kimi zaman eşinizin ya da çocuğunuzun duruşu. Benim totemim, hayatın basit ama güçlü yönlerini hatırlatır bana. Mesela, misafirlikte karşılaştığım küçük bir nezaket gösterisi, gün boyu içimde bir sıcaklık bırakır. O an, bana hatırlatır: hayata karşı nazik olmak, kendi sınırlarını korurken başkalarının sınırlarına da saygı göstermek önemlidir.

Gündelik Hayatta Sembol Arayışı

Totem, illa mistik bir hayvan ya da doğa sembolü olmak zorunda değil. Benim totemim, belki de günlük hayatın içinden gelen küçük detaylardır. Kahvemi karıştırırken gördüğüm buğulu camın ardındaki sabah güneşi, komşumun gülümsemesi, markette aldığım taze ekmek… Bu küçük anlar, bana güç verir, enerjimi tazeler. Çünkü totem, aslında kişinin kendisine dair farkındalığıdır. Kendini iyi hissettiren, ayakta tutan, yaşam enerjisini hatırlatan şeylerdir.

Totem ve Sorumluluk

Totem sahip olmak, yalnızca kendini güçlendirmek değil, sorumluluk da getirir. Evde ailemle vakit geçirirken, bazen yorgun düşmüş olsam da içimdeki totem, bana sabırlı olmayı, dinlemeyi ve gerektiğinde sınır koymayı hatırlatır. Çocuklarımın küçük sorunlarına müdahale ederken, eşimin işten dönmesini beklerken ya da komşularla sohbet ederken… Her an, totemim bana yol gösterir. Bu yol göstericilik, günlük hayatın basit ama etkili kararlarında saklıdır.

Totemimle Barışık Olmak

Hayat karmaşık görünebilir; kimi zaman kendi kararlarımızdan şüphe ederiz. İşte bu noktada, totemim bana güç verir. Kendi değerlerimle barışık olmak, bana hem rehberlik hem de güven verir. Örneğin, pazara giderken hangi sebzeyi seçeceğim konusunda karar veremediğim bir anda, iç sesim bana yol gösterir: doğal ve taze olanı seç. Bu küçük karar, günün geri kalanına yön verir. Totemim, aslında günlük hayatın akışında bana rehberlik eden, sade ama güven verici bir güçtür.

Kendi Totemini Tanımak

Herkesin bir totemi vardır; önemli olan onu fark edebilmektir. Günlük rutinlerimizde, ilişkilerimizde ve kişisel seçimlerimizde bizi yönlendiren bu güç, çoğu zaman görünmez ama her zaman etkili olur. Totemimi tanımak, bana sadece ne yapmak istediğimi değil, aynı zamanda neye değer verdiğimi de hatırlatır. Kimi zaman bir kahve fincanının şekli, kimi zaman bir çocuğun masum gülüşü, kimi zaman ise sessiz bir komşunun davranışı… Her biri bir ipucu, bir rehberdir.

Hayatın İçinden Bir Totem

Sonuçta, totem sadece mitolojik bir kavram değil; hayatın içinden bir rehberdir. Benim totemim, hayatın küçük ayrıntılarında saklı. İnsana, ilişkilerine, yaşama dair farkındalık kazandıran bir güç. Gündelik hayatın basitliği içinde saklı olan bu rehberlik, bana hem yol gösterir hem de güven verir. Totemim, bana hayata karşı sabırlı olmayı, nezaket göstermeyi ve kendi değerlerimi hatırlamayı öğretir.

Hayatın içinde fark etmediğimiz küçük semboller, bazen en büyük rehberlerimiz olur. Totemim, bana bunu gösteriyor; kendi yolumda ilerlerken, küçük detayların bile ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Her sabah güne başlarken, her çocukla konuşurken, her komşuyla sohbet ederken, içimde sessiz bir rehber var: beni ben yapan, güç veren, farkındalık kazandıran bir totem.