Tortum Şelalesi’nin kuruduğu argümanları yalanlandı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Aktoprak, toplumsal medyadaki argümanlar üzerine “An prestijiyle Tortum Şelalesi” başlığıyla paylaştığı görüntüde, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan şelaleyi gösterdi.

“Tortum Gölü bu sene bir ay evvelde doldu ve şelalemiz coştu. Görmelisiniz, tüm dünya görmeli.” açıklamasında bulunan Aktoprak, şu tabirleri kullandı:

“Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük şelalesi olan Tortum Şelalesi işte gördüğünüz üzere gürül gürül. Gökkuşağının yedi rengi işte burada ete kemiğe bürünmüş bir biçimde. Palavraya prestij etmeyin, gerçeğe prestij edin. ‘Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi kurudu.’ üzere dezenformasyon yapan, gerçekle alakası olmayıp palavra haber üzerine hayatlarını idame ettirenler gelsinler Tortum Şelalesi’ni ve Tortum Gölü’nü görsünler. Hepsi palavra, işte bu gerçek.”

Valilik koordinesinde hazırlanan projeyle gece ışıklandırması, etraf düzenlemesi ve çeşitli turistik tesisler yapılan lakin tadilat ötürüsıyla 15 Şubat’ta büsbütün suyu kesilen Tortum Şelalesi’ne, yaklaşık 10 gün daha sonra tekrar su verilmişti. Tortum Şelalesi, karların erimesi ve kanallara su bırakılmasının akabinde bir daha eski günlerine kavuşmuştu.