Togg almak için araçları satılığa çıkarttılar!

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Ülkemizin yerli araba Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Yerleşkesi düzenlenen resmi merasimle açıldı. Aktiflikte birinci elektrikli arabası olan C-SUV modeli de seri üretim bandından indi.Bu da tüm ülkede büyük heyecan yarattı.

Gemlik Yerleşkesi düzenlenen resmi merasimde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, arabanın ön satışı şubat ayında başlayacağını ve fiyatının da bu tarihte aşikâr olmasının beklendiğini deklare etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için yeterlilik sertifikasına sahip olacak. 2023’ün birinci çeyreğinin sonunda yollarımızda nazaranceğiz. Yeni kuşak bir teşebbüs olan Togg aracısız bir biçimde vatandaşlarımızla buluşacak. Satış işini dijital ve fizikî tecrübesi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız şubatta ön satış siparişlerini verebilecek” dedi.

Fiyatı ne vakit muhakkak olacak?

Togg’un fiyatıyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Togg’un fiyatına piyasa kaidelerinde rekabetçiliğini sağlayacak biçimde babayiğitlerle birlikte karar vereceğiz. Mart ayı sonunda piyasaya çıkacak eserin fiyatını bugünden vermek mümkün değil. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır” diye konuştu.