Terk edilen 3 aylık bebeğe sütannelik yapan acil tıp teknikeri konuştu

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Pendik ilçesinde, İstanbul Sıhhat Müdürlüğü Vilayet Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No’lu Acil Yardım İstasyonunda misyon yapan Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz isimli sıhhat çalışanı, 29 Mart Salı günü Güllübağlar Mahallesinde yaşanan hadisede, terk edilmiş bir bebek hadisesinde gittiğinde, gördüğü 3 aylık bebeğin aç olduğunu fark edip kendi bebeği üzere emzirdi. Kendisinin de 14 aylık bebeği olan Büşra Durmaz, sütanneliğini yaptığı bebeğe kendi bebeğinin elbiselerinden giydirdi. Durmaz, bulduğu bebeğe kendi bebeğinin ismi olan ‘Bade Mihriban’ ile Nisan ayının isminden türetilen ‘Nisa Mihriban’ ismini verdi.

“Kendim de 14 aylık bir kız bebek annesiyim. Bu sebepten aldım ve emzirdim”

Olay hakkında konuşan Büşra Durmaz Kayalı, “Boş toprakta bir bebek bulunduğuna dair ihbar geldi. Biz bu ihbar üzerine çıkış yaptık. Olay yerinde asayiş takımları vardı, takım otosuna almışlardı bebeği. Biz grup odasından teslim aldık. Aracın içerisine aldığımızda ağlamaya devam ediyordu. Genel muayenesini yaptık. Rastgele bir sıhhat sorunu yok gözüküyordu birinci basamakta. Ancak daima ağzıyla başını yana çevirip lisanıyla dudaklarını yana çevirip göğüs isteğinde ağlıyordu. Kendim de 14 aylık bir kız bebek annesiyim. Bu sebepten isteğini karşılıksız bırakmak istemedim. Aldım ve emzirdim. Hastaneye getirdik. Yol boyunca emzirdim. Yaklaşık yirmi dakika boyunca hastanenin önüne geldiğimizde de emzirmeye devam ettim. daha sonra hastaneye teslim ettik bebeğimizi. Peşine ben istasyonuma döndüm. nazaranv çıkışında yeniden görmek istedim. Eşim de beni almaya gelmişti. Eşimle birlikte gittik. O esnada çocuk ofisten polis memurları geldiler. Süt annesi olduğum için isim koymamı istediler.

Kendi kızımın ismi Bade Mihriban, ona da o yüzden Mihriban ismini vermek istedim. Olay yerinde birinci arayan beyefendi de nisan ayı geldiği için Nisa olsun demiş. bu biçimdelikle onun ismi da Nisa Mihriban oldu. Benden daha sonra bakan hemşire arkadaş, onun da soy ismini almasını istedim. bu biçimdelikle yeni bir hayata başlamış oldu bizimle birlikte. Konuta gittim. Bade’nin, kendi kızımın eşyalarından kıyafetler ayarladım. Sabah nazaranve gelmedilk evvel hastaneye uğradım onu görmek için tekrar. Hastaneye geldim. Sevk edilecekti çocuk esirgemeye. Sevkini biz yapmak istedik. Merkezi aradık. Kurumumuz buna müsaade etti. Biz de ambulansa aldık. Seyir halindeyken yine üstünü değiştirdim. Kızımın kıyafetlerinden giydirdim. Karnını doyurdum. bir daha emzirdim. Arkadaşlarımla, ailemle tanıştırmak ismine bir görüntü çekmek istedim, giyindikten daha sonra. Kızıma da anı kalsın istedim. Hatta kızımı imajlı arayarak kızımla görüştürdüm. ondan sonrasında çocuk esirgemeye gittik. Ve teslim ettik” dedi.

“Bence her evlat kendi annesinin kollarında büyümeli”

Bebeği bırakan aile ile alakalı konuşan Büşra Kayalı Durmaz, “Ben ağır ithamlarda bulunmak istemiyorum. Lakin bir anne olarak onu da anlamaya çalışıyorum. Hani ne niçini olabilir? Maddi yetersizlikler mi? Ya da kendi içirişinde yaşadığı manevi sorunlar mi? Bunları bilmiyorum lakin bildiğim tek şey lütfen bakamadığınız çocukları, devletin resmi kurumlarına gidin elinizle teslim edin. Yani ne idüğü bilinmeyen insanların dolandığı ya da hayvanların dolandığı, başına ziyan gelebilecek koş yerlere lütfen bırakmayın. Aslında fazlaca büyük bir öfke barındırarak birinci yaklaştım lakin onu da anlamaya çalışıyorum, fakat yanıt bulamıyorum. Zira kendim bunu asla yapmazdım. Ve epey çaresizdi, hayli ağlıyordu. Çok üzgünüm. İnşallah günün birinde tekrar kendi annesinin yanında büyüme bahtını yakalar. Zira bence her evlat kendi annesinin kollarında büyümeli” diye konuştu.

Büşra Kayalı Durmaz ile birlikte olaya intikal eden ambulans sürücüsü Baran Ağaoğlu, “O gün saat iki civarı bize olay verdiler. Boş toprakta bebek bırakılmış dediler. Olay yerine intikal ettik. Asayiş takımları de oradaydı. Bebeği aldık. Sağlıkçı arkadaşlar gerekli denetimleri yaptılar. Büşra arkadaşımız bebeğin aç olduğunu görür görmez çabucak emzirmeye karar verdi. Bebeği emzirdi, daha sonra bebeği hastaneye getirdi” dedi.