TDV’nin bursuyla 111 ülkeden 10 bine yakın öğrenci Türkiye’de eğitim gördü

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Bugüne kadar 111 ülkeden 9 bin 544 öğrencinin Türkiye’deki okullarından mezun olduğuna işaret eden Açık, “Mülakat kararı seçilen öğrencilere yurt, burs ve kurs temini hazırlıyoruz. Çok detaylı mülakat yapıyoruz, öğrencinin düzeyini ölçmeye çalıyoruz. Öbür bir ülkede eğitim alıp alamayacağına bakmaya çalışıyoruz. Genelde mülakatlarımızı büyükelçiliklerimizde ve maarif vakıflarında yapmaya çaba ediyoruz.” dedi.

TDV olarak evvelarinin imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerine öğrenci seçmek olduğunu belirten Açık, şunları kaydetti:

“Türkiye Diyanet Vakfı, ‘öncelik eğitim’ diyor. Eğitimin olduğu yerde biroldukça sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bizim eğittiğimiz öğrenciler kendi ülkesine gelerek Türkiye Diyanet Vakfının, Türkiye’nin tüm faaliyetlerinin temsilcisi oluyor. Amacımız her ülkeye ulaşabilmek, evvel Türkiye sevgisi, çabucak sonrasında Türkiye ilgisi ve kendi memleketlerine en hoş biçimde hizmet etmelerine vesile olmak. Her yıl bin civarında öğrenci almaya uğraş ediyoruz. Öncelikle her öğrenciye Türkçe öğretiyoruz. Türkiye’de çalışması değil, eğitimini aldıktan daha sonra eğitimiyle ilgili kendi ülkesine hizmet etmesi için taban hazırlıyoruz.”

Türkiye’de eğitim almak için mülakata katılan öğrencilerden Abubacarı Hassane ise eğitimden internet üzerinden haberinin olduğunu lisana getirerek, “Amacım Türkiye’de âlâ eğitim almak, sonrasındasında ülkeme dönüp insanlara hizmet etmek. Allah, Türk halkını koruma etsin.” sözünü kullandı.