Tarik oldum ne demek ?

Duru

New member
“Tarik Oldum” Ne Demek? Hayatın Kısa Yolu: Mizahi Bir Bakış!

Giriş: Hayatımıza “Tarik Oldum” Nasıl Girdi?

Diyelim ki bir sabah uyandınız, kahvenizi içtiniz ve Twitter’da bir arkadaşınızın “Tarik oldum” yazdığı bir paylaşımı gördünüz. Şaşırdınız mı? Hemen Google’a sarıldınız mı? Veya belki de sadece “Yine ne oluyor ya?” diyerek geçtiniz mi? Bizim kuşağın en büyük yeteneği ne de olsa, her türlü yeni terime hızla adapte olabilmek!

Peki ama, “Tarik oldum” ne demek? İşte bu yazıda tam da bu soruya eğlenceli ve düşündürücü bir yanıt arayacağız. Adını sıkça duysak da anlamı biraz belirsiz olan bu terimi incelemek, aslında sadece dildeki bir olgunun ötesine geçiyor. Çünkü “Tarik olmak” sadece kelime anlamıyla değil, sosyal hayatta da bir tür değişim, bir dönüşüm veya bir kayboluş halini anlatıyor olabilir. Peki ya ilişkiler? Ya duygular? Hayatımıza bu kadar hızlı giren ve hızla yayılan “Tarik Oldum” fenomeni, işin içine sadece kelimeleri değil, kişisel stratejileri, empatik bakış açılarını ve çözüm odaklı düşünme biçimlerini de katıyor.

Bir “Tarik Oldum” Hayali: Erkekler ve Çözüm Odaklı Yaklaşım

Erkeklerin genel bir özelliği vardır: Çözüm odaklılık. Tabii, herkesin hayatında bir “Tarik Oldum” dönemi vardır, ancak erkeklerin bu dönemde daha stratejik düşündüğünü söylemek mümkün. “Tarik oldum” dedikleri anda, erkekler bir yandan ilişkiyi çözmeye çalışırken, diğer yandan “Evet, ben de oluyorum” diye kendini test eder.

Örneğin, Faruk adında bir arkadaşımız olsun. Faruk, bu terimi ilk duyduğunda “Tarik Oldum” demek, bir şekilde ilişkisiyle ilgili yeni bir aşamaya adım attığına dair bir stratejik mesaj vermek istiyor. Evet, Faruk’un en büyük korkusu bir şeyin sonlanması. Yani, ilişki bittiğinde "tarik olmak" yerine, adeta ‘başarıyı elde etme’ kaygısı yaşıyor. Bu yüzden, ilişkilerde sık sık strateji değiştirir, sorunlara farklı açılardan yaklaşır. Eğer bir şeyler ters giderse, hemen “tarik oldum” diyerek durumu kabullenir ve sonraki adıma geçer.

Ama gelin görün ki, çözüm odaklı bir yaklaşım da bazen duygusal kopuşa yol açabilir. “Tarik oldum” demek, çoğu zaman, bir ilişkinin gelip geçici olduğu anlamına da gelebilir. Yani, Faruk’un bir süre sonra “tarik oldum” diye ilan etmesi, onu bir nevi “hızlı geçiş yapma” noktasına getiriyor olabilir.

Kadınlar ve İlişki Odaklı Düşünce: Tarik Olmak Duygusal Bir Yolculuk mu?

Kadınlar, genelde ilişki odaklı düşünür ve duygusal bağlar kurma konusunda daha derin bir eğilim gösterirler. Peki, “Tarik oldum” dediklerinde ne anlama gelir? Bu durumda, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımının tam tersine, bir kadının “Tarik oldum” demesi genellikle duygusal bir çözüm bulma çabasıyla ilişkilidir. Kendini ifade etme, hissettiklerini anlatma ve başkalarının nasıl hissettiğini anlama isteği vardır.

Elif’i düşünün. Elif, sevgilisiyle sıkça tartışan ve sonunda “Tarik oldum” diyerek duygusal bir mesafe koymaya karar veren bir karakter. Burada mesele, Elif’in duygusal olarak yorulmuş olması ve kendini bir çözüm arayışı içinde hissetmesidir. Bu, bir anlamda "beni anlamadığınız için ben de çözüme gitmiyorum" mesajı verir. Elif, yalnızca ilişkiyi sonlandırma ya da araya mesafe koyma amacı güdüyor değildir; aynı zamanda kendini anlamak, sınırlarını bilmek ve daha sağlıklı bir iletişim kurmak istemektedir.

Oysa “Tarik oldum” demek, ilişkiden değil, duygusal olarak bir adım geri çekilmek anlamına da gelebilir. Bir kadın, bu durumda sadece ilişkinin bitişini değil, aynı zamanda duygusal bir özgürlüğü de arayabilir. Örneğin, Birsen, başını sokabileceği, kendine ait bir alan arayan bir kadındır. “Tarik oldum” diyerek, aslında kendi duygusal sınırlarını netleştiriyor ve bir ilişkiyi “yeniden tanımlama” yoluna giriyor.

“Tarik Oldum” Demek, Sosyal Medya Taktiklerinden Mi?

Her ne kadar “Tarik Oldum” terimi gündelik dilde popülerleşse de, aslında bu kavramın kökeni de sosyal medya jargonuna dayanıyor olabilir. Sosyal medya platformlarında, kimi zaman bir kavram ya da deyim hızla popülerleşir ve herkesin dilinde yankı bulur. İnsanlar, belirli bir kelime ya da terimi, kendilerini daha kolay ifade edebileceği bir araç olarak kullanabilirler.

Mesela, Zeynep sosyal medyada sürekli “Tarik oldum” diyor ama aslında Zeynep’in durumu pek de net değil. Bir anlamda, bu kelimeyi sadece dikkat çekmek, kafa karıştırmak ve çevresindekilerin tepkilerini görmek için kullanıyor. “Tarik oldum” deyimi, bir yandan ilişkisel bir olguyu ifade ederken, bir yandan da bir şekilde sosyal medyada popüler olmanın, ilgi görmenin bir yolu haline gelmiştir.

Sonuç: “Tarik Oldum” Gerçekten Ne Anlama Geliyor?

Kısacası, “Tarik Oldum” demek; çözüm odaklı düşünme, stratejik davranma ve duygusal anlamda mesafe koymanın bir arada var olduğu bir kavramdır. Hem erkekler hem kadınlar, kendi duygusal deneyimlerinden ve stratejik yaklaşımlarından kaynaklı olarak, bu terimi farklı şekillerde içselleştiriyor ve kullanıyorlar. Kimisi ilişkinin sonlanmasını, kimisi ise bir nevi duygusal sınırlarını belirlemeyi ifade ediyor.

Sonuçta, “Tarik Oldum” kelimesinin tam anlamı kişiden kişiye değişebilir. Ama bir şey kesin: İlişkilerdeki her “tarik olma” hali, bir başka hikayenin başlangıcıdır. Belki de bir dönem sona erer, ancak ardından daha güçlü, daha sağlam bir adım atılır. O yüzden, siz de bir gün “Tarik oldum” diye tweet atarsanız, bilin ki birileri hala cevabınızı merak ediyor olabilir!