Son neslin finansal akışlarını “durdurun”

Adanali

New member
bağışları durdur

Reul: Son neslin finansal akışlarını “hafifletin” ve “durdurun”

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul (CDU).

© Kaynak: David Young/dpa

Kuzey Ren-Vestfalya’daki CDU politikacısı ve içişleri bakanı Herbert Reul, iklim koruma girişimi Last Generation’ın mali akışlarını engellemek için incelettirmek istiyor. Verdiği bilgilere göre, iklim aktivistleri geçen yıl 900.000 avroluk iyi bir bağış aldı.

Düsseldorf/Berlin. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul (CDU), son nesil iklim koruma girişiminden kaynaklanan mali akışların soruşturulmasından ve nihai olarak önlenmesinden yana. Reul’a göre, Kuzey Ren-Vestfalya’daki gruba 78 kişi atanıyor. Alman Basın Ajansı’ndan alınan bilgilere göre, Federal Kriminal Polis Bürosu’nun Almanya çapındaki ilk durum raporunda toplam 740’tan fazla şüpheli ve 580 siyasi saikli suç sayılıyor.

Kendi ifadelerine göre, iklim aktivistleri geçen yıl 900.000 avroluk iyi bir bağış aldı. Reul dpa’ya şunları söyledi: “Bir yıl içinde yaklaşık bir milyon avroluk bağışla, elbette birçok ceza ve ceza ödeyebilirsiniz. Mali akışları aydınlatmaya devam etmeli ve bu suç sponsorluğunu önlemenin bir yolunu bulmalıyız.” BKA’nın durum raporu bu nedenle “yalnızca bir ilk adım” olabilir.

Çarşamba akşamı içişleri bakanları toplantısı

BKA’nın durum tablosu, Çarşamba akşamı Berlin’de başlaması gereken içişleri bakanları konferansında da gündem olacak. Bu nedenle son nesil, merkezi bir yönetim düzeyi de dahil olmak üzere bir hiyerarşiye sahiptir. Suçlamaların çoğu zorlama iddialarıdır. Durum raporuna göre grubun odak noktası Berlin ve Baden-Württemberg. Kuzey Ren-Vestfalya’da odak noktası Köln’dür. Reul’a göre, Mart 2022’den bu yana federal eyaletteki son nesilden “yüksek çift haneli sayıda” kampanya var.

Durum raporuna göre Bavyera ve Brandenburg’da suç örgütü kurmak suçundan işlemler sürüyor. Bu nedenle Berlin’de böyle bir prosedüre son verildi. Yargılamanın bu şekilde sonlandırılmasına karşı temyiz başvurusunda bulunulmuştur. Gazeteye göre mahkemeler, Heilbronn’da olduğu gibi son neslin üyelerini hapis cezalarına çarptırdı bile. Örgütün “aşırılık yanlısı” olarak sınıflandırılması şu anda beklenmiyor.

Son neslin davranışlarının, insanları taciz ettikleri için iklimi koruma amacına büyük zarar verdiğine inanıyorum.
Herbert Reul,

CDU siyasetçisi

Şimdi aktivistlere karşı harekete geçmelisin. Reul, “Son neslin davranışlarının iklim korumasına büyük zarar verdiğine inanıyorum, çünkü insanları taciz ediyorlar ve bu insanlar daha sonra sinirlenip geri dönüyor ve hatta kendileri şiddete başvuruyor, örneğin sokaktaki engelleyicileri sürüklemek için,” diyor Reul: “Herhangi bir durumda Böyle bir durumda, toplumsal mutabakat bu şekilde başarılı olmaz.”

Haberler