Son kelamları ‘anne’ oldu! Oğlunun tedavisi için geldi, öteki oğlunun vefatına şahit oldu

DeSouza

New member
Olay, evvelki gün Osmangazi ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Bayramyeri Caddesi’nde meydana geldi. Yaşları 5 ile 19 içinde değişen 6 çocukları bulunan Nadile-Fevzi Tatlı çifti, bedensel ve zihinsel engelli çocukları Muhammed Seyit’in tedavisi için Kars’ın Digor ilçesinden akrabalarının yaşadığı Bursa’ya taşındı. Sevimli ailesi, 10 gün evvel geldikleri Pınarbaşı Mahallesi’nde kiraladıkları konutta yaşamaya başladı

KALDIRIMDA YÜRÜYEN ÖMER’E ÇARPTI

Geçen pazar günü, Nadile Sevimli, hasta oğlu Muhammed Seyit ile Ömer’i konutlarının yakınındaki Pınarbaşı Parkı’na götürdü. Sevimli, çocukları oynadıktan daha sonra alışveriş için çarşıya gitmeye hazırlanırken Ömer, annesindilk evvel çıktığı parkın yanındaki caddede, kaldırımda yürümeye başladı. Bir ilkokul ile ortaokulun da bulunduğu caddeye, teze bakılırsa süratle giren F.M.A. yönetimindeki 10 AAJ 480 plakalı midibüs, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaldırıma çıktı, Ömer’i altına alıp metrelerce sürükledi. Caddeden gelen gürültüye koşarak parktan çıkan Nadile Sevimli, Ömer’i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Kazanın akabinde kaçmaya çalıştığı argüman edilen şoför, etraftakiler tarafınca yakalandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ömer, hekimlerin müdahalesine karşın kurtarılamadı. Ömer, Erdoğan Köy Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞOFÖR HÜR BIRAKILDI

Polisin gözaltına aldığı şoför F. M. A.’nın emniyetteki tabirinde, “Çocuğun elinde ip vardı. İp otomobilin tekerleğine dolandı, çocuk da ipi bırakmayınca sürüklenerek başını kaldırıma çarptı” dediği öğrenildi. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şoför savcılık sorgusunun akabinde hür bırakıldı.

‘YALANCI ŞAHİT TUTMUŞ’

Nadile Sevimli ise oğlunun elinde ip olmadığını belirterek, olayı şu biçimde anlattı:

“Diğer çocuklarımla birlikte Ömer de parktaydı. Yola geçecekti, otomobil birden çarptı. Çocuğumun sesi gelince ben koştum. Ben giderken çocuğum yere düştü. Bana seslendi, ‘anne, anne’ dedi. daha sonra sesi kesildi. Biz 10 gün evvel geldik buraya. Okula kayıt yaptıracaktık. Okula gitmeyi fazlaca istiyordu. ‘Anne beni okula gönder’ diyordu. Öteki çocuğum esasen hasta. Onu hava alsın diye gezmeye çıkardım, Ömer de ‘anne ben de parkta gezmek istiyorum’ diyerek geldi. Otomobil çarptı. Elinde ip falan görmedim. O denli söylemiş olduler lakin ip yoktu elinde. Yalancı şahit tutmuş, o o denli söylemiş.”

Oğlunun mevt haberini personel olarak çalıştığı inşaatta alan baba Fevzi Sevecen de “Parkta oynadıktan daha sonra çarşıya gideceklerdi. Yürürken otomobil gelmiş, vurmuş. İp tutmuyormuş, palavra söylüyorlar” dedi.

?

‘BİZİM CANIMIZ YANDI, DİĞERLERİNİN YANMASIN’

Ömer Şirin’in dayısı Mehmet Yıldız, “Çocuğu baya bir sürüklemiş. Vurduktan daha sonra çocuğu fark etmemiş. Ön teker vururken, yandan sıyrılmamış, çocuk art tekere kadar gelmiş” derken amcası Yaşar Hoş ise aracın hızlı olduğunu öne sürerek, “Yaşlı bir teyze otomobilin vurduğunu görmüş. Çocuk otomobilin altında sürüklenirken, o teyze bağırmış. daha sonrasında sürücü çocuğa vurduğunu fark etmiş. Hızlıymış. Bizim canımız yandı, oburlarının canı yanmasın. Burası dar bir yol, biraz yavaş gelsinler. Biz de şoförüz. Bu yolda hız olur mu? İki tane okul var burada” diye konuştu.

‘BU CADDEDE BİRİNCİ DEFA KAZA OLUYOR’

Kelam konusu caddede birinci defa kaza olduğunu söyleyen Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Koçum da “Burada olan trafik kazası, olması mümkün olmayan bir şey. Şurada iki tane okul var. Birisi ilkokul, birisi ortaokul. Sürat kesicimiz var. Bu kaideler altında bu kazanın olmasını benim aklım bir türlü almıyor. Şayet bu kaza okul çıkış saatinde olsaydı, bir tane değil de on tane mevt olsaydı ne olacaktı? Bu büsbütün sürücünün ihmalinden kaynaklanıyor. Yolun dar olduğu muhakkak, tek taraf olarak araç geliyor. Burada birinci sefer kaza oluyor” dedi.

?