Son dakika! Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde tabirler ortaya çıktı

DeSouza

New member
Damla Güler / milliyet.com.tr
İstanbul Bakırköy’de 27 Ocak akşamı meydana gelen hadisede, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu yerde silahlı akına uğradı. Bacaklarından 7 kurşunla vurulan Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde ömrünü kaybetti. Olayın akabinde başlatılan soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“PROBLEM OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Olay anına ait manzaralarda Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vurulduktan daha sonra sürükleyerek dışarı çıkarmaya çalışan, tetiği çeken kuşkulu Kadir Yasak’ın ağabeyi Ali Yasak olay anını ve daha sonrasını tabirinde ayrıntılı bir biçimde anlattı. Olay günü kardeşi Kadir Yasak’la görüşmek için Yeşilköy’e gittiğini söyleyen Ali Yasak, “Tekelin önünde buluşacaktık. Oraya gittiğimde kapıda Seccad’ı gördüm. Bana Cunda Balık isimli yeri gösterdi. Kardeşimin içeride olduğunu ve sorun olabileceğini söylemiş oldu” dedi.

“ŞAFAK SESİNİ YÜKSELTİP KÜFÜR ETMEYE BAŞLADI”

İçeri girdiğinde kardeşi Kadir Yasak ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun bir masada oturduklarını ve tartıştıklarını söyleyen Ali Yasak, “Kendisine Şafak Ağabey diye hitap ettim. Bir sorun var ise sakince konuşmalarını söylemiş oldum. Kadir bir orta Şafak’a, ‘Ağabey sen benim ardımdan küfür mü ediyorsun?’ diye sordu. Bunun üzerine Şafak sesini daha da yükselterek Kadir’e küfür etmeye başladı. Kadir’e parmak salladığını gördüm. Şafak ayağa kalkıp Kadir’e saldıracak üzere üstüne gittiğinde ben hala ikisini ayırmaya çalışıyordum. Ortalarına girdim. Ben Şafak’ı tutmaya çalıştığım esnada silah patladı. Döndüğümde Kadir’in elinde silah gördüm. Kadir birinci anda bir el ateş etti. ondan sonrasında Şafak yerdeyken diğer bir şahsa da ateş ettiğini gördüm” dedi.

“TAŞIYAMADIĞIM İÇİN SÜRÜKLEDİM”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu kardeşinden uzaklaştırmak için dışarı çıkarmaya çalıştığını lakin ağır olduğu için çekemediğini anlatan Yasak, “Şafak’ı dışarı çekip ambulans çağırmak istedim. Taşıyamadığım için sürükleyerek çıkarmaya çalıştım. Buradaki hedefim, birinci vakit içinderda Kadir ile Şafak’ı birbirinden uzaklaştırmak, dışarıya çıkardıktan daha sonra vale kulübesine haber verip, Şafak için 20-30 metre ileride bulunan taksi durağından araç çağırmalarını isteyecektim. çabucak sonrasında Kadir, Şafak’ı dışarıya çıkaracağım kapının oraya gelerek rasgele 2 el daha ateş etti. Bu mermilerden biri bana da gelebilirdi. ömrümde daha evvel hiç bir çatışmanın içerisinde bulunmadım. Beşerler ambulansı aramaya başlayınca Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu çekmeyi, tam kapının önünde bırakıp Kadir ile birlikte oradan uzaklaştım” dedi.

HAKİM: “KARDEŞİNİ niye TUTMADIN?”

hadiseden daha sonra sabaha kadar kardeşi ile sokaklarda gezdiklerini anlatan Yasak, Mahmutyazıcıoğlu’nun öldüğünü duyduktan daha sonra da silahı kendisinin sakladığını söylemiş oldu.

Ali Yasak’ın tabiri üzerine Sulh Ceza Hakimi şüpheliye, fiziki olarak kardeşine daha yakın bulunmasına karşın kardeşini tutabilecekken niye maktul Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu tutmaya devam ettiğini sordu. Kuşkulu Yasak ise bu soruya, “Olayın şoku ile ben de tam olarak ne yaptığımı bilemedim. Aklıma birinci gelen şeyi yaptım. Maksadım maktulün daha fazla ziyan görmesini engellemekti. Diğer bir niyetim yoktu. Kendisini sürükleyerek onun faydalanmasına ya da vefatına niye olacağını düşünmedim” dedi.

8 TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen 16 kuşkulu için savcılık evrak üzerinden karar vererek, tabir almadan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlikteki sorguları yaklaşık 5 saat süren şüphelilerden Abdulkadir Kara, Ali Yasak, Burak Otcuoğlu, Fatih Okan Kodak, Gökhan Karakan, Kadir Yasak, Kerem Öztürk ve Uğur Can Bilge hakimlik sorgularının akabinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakimlik tutuklama öne sürülen nedeni olarak kamera imgeleri, telefon inceleme tutanakları, baz sinyalleri ve kanıtların tam olarak toplanamamış olmasını gösterdi. Öteki şüpheliler, Ahmet Yalçın, Batuhan Aldatmaz, Buğra Hançer, Gökhan Ataş, İbrahim Çadırcı, İrfan Engin, Mehmet Sedat Sade ve Rasim Türker Kaplan ise isimli denetim önlemi ile özgür bırakıldı.