Şiddetli ağrıları olan hanımın karnından 6 kilogramlık kitle çıkarıldı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Dr. Öğretim Üyesi Müjde Canday:Bu kitle vakit içerisinde hem böbreklerine birebir vakitte idrarı böbreklerden dışarıya çıkartmaya yarayan borularda tahribat yaratmaya başlamıştı. Bunların daha fazla ilerlemesini önlemek üzere bir operasyon gerçekleştirdik

Kentte yaşayan 5 çocuk annesi Sebiye Topkaya (65), şiddetli karın ağrısı, idrar kaçırma ve kabızlık şikayetleri artınca oğlu Tamer Topkaya’nın ısrarı üzerine Kafkas Üniversitesi Sıhhat Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesine kaldırıldı.

KAÜ Bayan Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Dr. Müjde Canday tarafınca muayene edildikten daha sonra ameliyata alınan Topkaya’nın karnından 6 kilogram yükünde 30 santimetre genişliğinde kitle çıkarıldı.

Sıhhatine kavuşan Topkaya’nın karnından çıkarılan kitlenin âlâ huylu olduğu açıklandı.

“Tahribat yaratmaya başlamıştı

Dr. Öğretim Üyesi Müjde Canday, gazetecilere, Sebiye Topkaya’nın birinci muayenesinde karnında kitle olduğunu tespit ettiklerini söylemiş oldu.

Bunun üzerine ameliyat sonucu aldıklarını tabir eden Canday, şu biçimde konuştu:

“Bu kitle vakit içerisinde hem böbreklerine tıpkı vakitte idrarı böbreklerden dışarıya çıkartmaya yarayan borularda tahribat yaratmaya başlamıştı. Bunların daha fazla ilerlemesini önlemek üzere bir operasyon gerçekleştirdik. 2,5 saat süren operasyon kararı 30 santimetre, 6 kiloluk kitleyi çıkarttık ve kitlenin düzgün huylu olduğunu tespit ettik. Bu stil olaylarda siz ne kadar ameliyatı ötelerseniz öteleyin, bu miyomu oluşturan hücreler bir kadro orijin değişikliklerine gidebilir. ötürüsıyla biz bunu istemiyoruz, hastaların bize vaktinde gelmelerini istiyoruz.”

Sıhhatine kavuşan Sebiye Topkaya, ameliyatın akabinde ağrılarından kurtulduğunu belirterek, “Doktordan kaçıyordum, korkuyordum hiç gitmiyordum. Oğlum hastanede çalışıyordu, tabipleri duymuştu, onların yanına geldik. Burada ameliyat olmaya karar verdim, 6 kilogram büyüklüğünde miyom çıktı. Denetimlere geldim, bir sorun yok epey şükür uygunum.” dedi.