Sendikadan ‘öğretmen izdivaç’ toplumsal medya hesabı için kabahat duyurusu

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Türk Eğitim-Sen Genel Lideri Talip Geylan, öğretmenlerin ‘sözde’ eş bulması için toplumsal paylaşım sitesi İnstagram’da açılan bir hesaba reaksiyon gösterdi. Hesabın öğretmenlik mesleğinin saygınlığına, prestijine suikast olduğunu kaydeden Geylan, bu sayfaya girenlerin sahiden öğretmen olduğuna inanmadığını bildirdi. Öğretmenlerin ismini vererek güya evlilik, arkadaşlık sitesi kurulmasını bir istismar tabanı olarak gördüğünü vurgulayan Geylan, kelam konusu toplumsal medya hesabıyla ilgili 06.04.2022 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına cürüm duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Öğretmenliğin son derece kutsal ve pahalı bir meslek olduğunu hatırlatan Geylan, “Buna karşılık, alenen ‘öğretmen’ ismi kullanılarak, öğretmen ismi altında bir toplumsal medya hesabının açılması, bu hesapta bireylerin tanışma ve evlenmeye yönelik fiillerin bilgi ve fotoğraf paylaşımlarının yapılması, öğrenciler için idealize edilmiş şahıslar oldukları için, öğretmenlik mesleğinin prestijini zedeleyecek, kişiselyetini ziyana uğratacak mahiyettedir” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in kabahat duyurusunda şu tabirlere yer verildi:

“Hesapta ‘öğretmen’ isminin yer alması ve bu hesabın yalnızca öğretmenlere özel olduğunun belirtilmesi, ilgili hesabın tanışma ve evliliğe ait bir hesap olarak yer alması, öğretmenlik mesleğinin prestijini zedeleyecek nitelikte olup, bu durum Türk Ceza Kanunu uyarınca da hata teşkil etmektedir. 14.02.2022 tarih ve 31750 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 3. unsurunun 1. fıkrasında; Öğretmenlik, eğitim ve öğretim ile bununla ilgili idare bakılırsavlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği, olarak tanımlanmaktadır. Öğrencilerin yalnızca akademik değil, şahsi ve toplumsal gelişimleri için de rol model olan öğretmenlerin son derece değerli olduğu açıktır. Öğretmene verilen kıymet, aslında çocuklara verilen değerdir. Öğretmeni itibarsızlaştırmaya yönelik her türlü olayın karşısında durmak, çocuklarımızı ve aslında geleceğimizi korumak demektir. Öğretmenler çocuklar için idealize edilmiş insanlardır ve bu niçinle de ‘öğretmen’ isminin geçtiği bu biçimde bir toplumsal medya hesabının yer alması, mesleksel açıdan itibarsızlaştırmaya niçiniyet verecektir. İlgili hesabın yöneticisi ve tespit edilecek ilgililerin öğretmenlik mesleğinin prestijini zedeleyecek bir hesap açması, Türk Ceza Kanunu uyarınca hata teşkil etmekte olup, ilgili Yasa unsurları uyarınca cezalandırılması gerekmektedir.”

Öğretmene izdivaç skandalında MEB devreye girdi