Şehit edilen polisin davasında uzman raporu bekleniyor

DeSouza

New member
Muğla Vilayet Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Uğraş Şubesi takımları, 6 kişinin cürüm örgütlerine silah satmak için Bodrum’da olduğu istihbaratına ulaştı. Gruplar, 16 Haziran 2021 tarihinde, motosikletlerle şüphelilerin ortasında olduğu arabası takibe aldı. Arabadan açılan ateşle Bodrum Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Çaba Küme Amirliği’nde misyonlu polis memurları Ercan Yangöz, Abdülkadir Doğan (30) ve Sezgin Can Gürsoy yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 6 yıllık polis memuru Ercan Yangöz şehit oldu.

Çeteye yönelik operasyonda Yangöz’ü şehit eden Fatih Özturan’ın da ortalarında bulunduğu 19 kuşkulu, gözaltına alındı. Şüphelilerden 12’si tutuklandı, 4 kişi ise isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın akabinde Fatih Özturan hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi yerine getirdiği kamu nazaranvi niçiniyle taammüden öldürmeye teşebbüs’ kabahatlerinden ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıla kadar mahpus, oğlu Efe Özturan hakkında ise birebir cürümlere yardım ettiği sebebi öne sürülerek 40 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün 4’üncü duruşmasına tutuklu sanık Fatih Özturan salonda hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan oğlu Efe Özturan ise duruşmaya katılmadı. Salonda şehit polis memuru Ercan Yangöz’ün annesi Nursel Yangöz, babası Şahin Yangöz, şahit polisler, yakınları, meslektaşları ve avukatlar da yer aldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

Duruşmada, kamera kayıtlarıyla ilgili evrak uzmana gönderilerek rapor istendi. Karşılıklı beyanların akabinde mahkeme heyeti, Fatih Özturan’ın tutukluluk halinin devamına, Efe Özturan’a ise yurt dışı çıkış yasağı kaidesi koyulup, isimli denetim halinin devamına karar verip, duruşmayı 25 Mayıs tarihine erteledi.

Bu artta 5’inci duruşmada sonucun çıkması bekleniyor. (DHA)