Rus askerleri tarafında AirPods kulaklıkları çalınan Ukraynalı, “Find My” özelliği yardımıyla Rusya ordusunun hareketlerini adım adım takip etti

Ethereum

New member
Apple Airpods Pro kulaklıkları Rus istilası sırasında çalınan Ukraynalı bir adam, bu hırsızlığı avantaja çevirebileceğini fark etti. “Find My” özelliğini kullanarak, Rus geri çekilmesinin konutundan ne kadar uzaklaştığını takip edebildiğini fark etti.

birinci vakit içinderda Londra Times tarafınca bildirildiği üzere, başşehir Kiev’in yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısındaki Hostomel kasabasında yaşayan Vitaliy Semenet, Rusya’nın başşehir bölgesini ele geçirmek için birinci saldırısı sırasında çalındığını söylemiş oldu: “Teknoloji yardımıyla, şu anda airpod’larımın nereden olduğunu biliyorum.” Kulaklıkları alan Rus askerlerine “Orklar” olarak hitap etti.

Ruslar, Ukraynalılardan şaşırtan ve kayda kıymet bir direnişle karşılaştıktan daha sonra Nisan ayının başlarında geri çekilmeye başladı. Semenets, Airpods’u kullanabileceğini fark ettikten daha sonra pozisyonlarını izlemek için Find My özelliği kullanarak kuzeye yanlışsız ilerleyişi Instagram üzerinde paylaştı. Times’ın dediğine bakılırsa hırsızlar, Gomel kentinden geçerek Belarus’a ilerlediler. Nisan 14 tarihindeki en son Instagram yayını, AirPod’ların Ukrayna’nın Doğu hududunda olan Belgorod kentinde bulunduğunu gösteriyor.

bu biçimdedan beri Rus birlikleri doğuda toplanmaya devam etti. Washington Post, ABD Pentagon ve Savunma yetkililerinin, Rusya’nın Donbas bölgesindeki alanları ele geçirmek için bir daha bir atak gerçekleştirilmesini beklediklerini söylüyor.

Rus işgali bölgede derin ve müthiş izler bıraktı. Hostomel kasabasındaki sakinlerin Reuters’a dediğine göre, Rus kuvvetleri tarafınca gerçekleştirilen 35 günlük işgalin akabinde 400’den çok kişi hala kayıp.

Ukrayna’dan, Rus birliklerinin Ukrayna’daki konutları ve işyerlerini yağmaladığı ve bölgeden bölgeye hareket ederken ganimetlerini de yanlarında götürdüğüne dair haberler esasen geliyordu. Semenets’in AirPod’larının hareketi, savaş devam ederken birliklerin ganimetlerinin bir kısmını üzerlerinde tuttuğunu gösteriyor.