Program Uyumluluk Yardımcısı Nasıl Kapatılır ?

Muqe

New member
Program Uyumluluk Yardımcısı Nedir?

Program Uyumluluk Yardımcısı, Windows işletim sistemi tarafından sunulan bir özelliktir ve eski Windows sürümlerinde çalışmayan programları çalıştırmak için kullanılır. Bu özellik, önceki Windows sürümlerinde uyumsuzluk sorunları yaşayan yazılımların Windows 10 ve sonraki sürümlerde sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Özellikle eski oyunlar veya yazılımlar, güncel Windows sürümlerinde uyumluluk sorunlarına neden olabilir. Program Uyumluluk Yardımcısı, bu tür yazılımların uyumluluğunu kontrol eder ve gerektiğinde uyumluluk ayarlarını değiştirerek programın sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Program Uyumluluk Yardımcısı Nasıl Kapatılır?

Program Uyumluluk Yardımcısı, genellikle kullanıcıların bilgisayarlarında otomatik olarak etkinleştirilir. Ancak, bazı durumlarda bu özelliği kapatmak isteyebilirsiniz, özellikle uyumluluk ayarlarının otomatik olarak değiştirilmesini istemiyorsanız. Program Uyumluluk Yardımcısını kapatmanın birkaç farklı yolu vardır.

Yöntem 1: Denetim Masası Aracılığıyla

1. İlk adım olarak, Başlat menüsünü açın ve "Denetim Masası" yazın.

2. Denetim Masası'nı açtıktan sonra, "Programlar" bölümüne gidin.

3. Ardından, "Programlar ve Özellikler"i seçin.

4. Soldaki bölmede, "Windows Özelliklerini Aç veya Kapat"ı tıklayın.

5. Karşınıza gelen pencerede, "Uyumluluk Yardımcısı" seçeneğinin yanındaki onay kutusunu kaldırın.

6. Değişiklikleri kaydetmek için "Tamam" düğmesine tıklayın.

Bu adımları takip ederek, Program Uyumluluk Yardımcısını kapatmış olacaksınız.

Yöntem 2: Grup İlkesi Düzenleyicisi ile

1. Başlat menüsünden "Çalıştır"ı açın ve "gpedit.msc" yazın.

2. Açılan pencerede, "Bilgisayar Yapılandırması" > "Yönetim Şablonları" > "Windows Bileşenleri" yolunu izleyin.

3. Ardından, "Uyumluluk Yardımcısı"nı bulun ve çift tıklayarak açın.

4. Açılan pencerede, "Uyumluluk Yardımcısını Devre Dışı Bırak" seçeneğini işaretleyin.

5. Değişiklikleri kaydetmek için "Tamam"ı tıklayın ve Grup İlkesi Düzenleyicisini kapatın.

Yöntem 3: Kayıt Defteri ile

1. Başlat menüsünden "Çalıştır"ı açın ve "regedit" yazın.

2. Kayıt Defteri'ni açtıktan sonra, aşağıdaki yolunu izleyin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\AppCompat

3. Sağ tarafta, "DisableCompatibilityAssistant" adlı bir DWORD (32-bit) değeri oluşturun.

4. Oluşturduğunuz DWORD değerine çift tıklayarak, Değer Verisi olarak "1" girin.

5. Değişiklikleri kaydetmek için "Tamam"ı tıklayın ve Kayıt Defteri'ni kapatın.

Bu adımları takip ederek, Program Uyumluluk Yardımcısını kapatmayı başarabilirsiniz.

Başka Hangi Sorular Soruluyor?

Program Uyumluluk Yardımcısı hakkında diğer sık sorulan sorular arasında "Program Uyumluluk Yardımcısı nasıl açılır?" ve "Program Uyumluluk Yardımcısı ne işe yarar?" gibi sorular bulunmaktadır.

Program Uyumluluk Yardımcısı Nasıl Açılır?

Program Uyumluluk Yardımcısını açmak için genellikle özel bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Windows işletim sistemi, uyumsuzluk sorunları yaşanan bir programı çalıştırmaya çalıştığınızda otomatik olarak devreye girer. Ancak, belirli bir programı uyumluluk modunda çalıştırmak isterseniz, programın kısayoluna sağ tıklayıp "Özellikler"i seçerek "Uyumluluk" sekmesine gidebilir ve uyumluluk modunu etkinleştirebilirsiniz.

Program Uyumluluk Yardımcısı Ne İşe Yarar?

Program Uyumluluk Yardımcısı, eski Windows sürümlerinde sorunsuz bir şekilde çalışmayan programların Windows 10 ve sonraki sürümlerde çalışmasını sağlar. Bu özellik, özellikle eski oyunlar veya yazılımların güncel Windows sürümlerinde uyumluluk sorunları yaşamadan çalışmasını sağlar. Böylece kullanıcılar, eski yazılımları kullanmaya devam edebilir ve uyumluluk sorunlarıyla karşılaşmadan işlerini sürdürebilirler.